Falešný krb | Bohatý výběr

NOVAline banner

Krb v paneláku? Odpověď zní vždy rezolutně – zapomeňte! Jiný případ jsou však falešné krby, které se dají použít do jakékoliv místnosti.

 

Moderní, rustikální, decentní i výrazné budou tvořit atmosféru a spolu s dekoracemi budou zajímavým originálním prvkem.

 

 

Falešný krb sice prostor nevyhřeje, v interiéru však bude působit jako příjemná dominanta.

 

Používat se nemusí jen do vintage interiérů, díky širokým možnostem dekorací najde své místo všude.

 

 

Falešný krb 110x101x30cm ZDE>>> 

 

Falešný krb Provance 110x101x20cm (mírná patina)  ZDE>>>

 

Zdroj fotografie: Pinterest

 

Krb … srdce domácnosti

 

Nejdříve to byla pec, co dodávalo domovu ten správný dojem. Pak přišly krby, elegantní a zároveň praktické. Dalo by se tedy říci, že s touhou po krbu přichází jakýsi návrat ke kořenům.

Každý krb, kromě elektrického samozřejmě, však vyžaduje komín, který v mnoha prostorách nelze vybudovat. Nejedná se jenom o panelové domy, ale ani do mnoha starších nelze takovým způsobem zasahovat…

 

Řešením jsou falešné krby, které slouží hlavně k dekoraci. Důležitější, než jejich vnitřní prostor, je tedy římsa, která musí poutat pozornost.

 

 Zdroj fotografie: Pinterest

 

Falešný krb – z čeho a kde

 

Krásné krby můžete zakoupit přímo u nás na www.novaline.cz /sk  – naleznete v kategorii Nábytek.

 

falešný krb

Falešné krby různých velikostí, zpracování i velikostí.

 

Falešné krby v naší nabídce jsou vyrobeny ze dřeva a při trošce fantazie a zručnosti si je můžete doladit přesně podle svých představ – např. změnou barvy či připevněním ručně kované ohrádky na dřevo.

Jednoduché a působivé.

 

Zajímavé krbové římsy pak umí vyrobit i truhláři. Stačí se dohodnout na rozměrech a dekoru. Jedinečně působí také římsy z kamene nebo žuly.
Setkat se můžete jen s římsou na zdi nebo i s falešným ohništěm. Volba závisí povětšinou na možnostech v prostoru.

 

  Zdroj fotografie: Pinterest

 

Nápady pro využití falešného krbu

 

    • 1) jako krb klasický: k falešnému krbu postavíte krbové nářadí, a dřevo. Pokud disponujete falešným ohništěm, pak celý prostor můžete vyskládat poleny.

 

    • 2) dekorace úzké římsy: poslouží jako polička pro svíčky a menší dekorace. Působí nenápadně, proto se nebojte upozornit na prostor nad ní například výrazným obrazem nebo zrcadlem s originálním rámem.

 

    • 3) široké římsy pak dávají mnoho prostoru pro kreativitu. Umístit na ně můžete cokoliv vás napadne. Pokud mají výrazný dekor, tak okolí volte střídmější.

 

    • 4) prostor pod římsou: tam, kde by jinde plápolal oheň, je prázdno. Nahradit jej mohou třeba obrovské svíčky. Zajímavě působí zabudování dalších poliček do konstrukce obvodových stěn. Zeď lze vymalovat kontrastní barvou, nebo v případě menších dětí, pod ni můžete umístit tabuli na kreslení.

 

Doplňky ke krbům

 

Pro vytvoření perfektního dojmu poslouží samozřejmě dřevo. Jeho vůně ke krbu patří, a proto nechte vždy několik polínek ležet vedle krbu. Polínka můžete volně položit do prostoru krbové římsy, poskládat je vedle krbu a nebo uložit do proutěného koše na dřevo.

 

 

Ke krbu patří oheň – a to i k tomu falešnému. Vytvořte si příjemnou atmosféru za pomoci luceren a svícnů.

 

 

Inspirace a text čerpán z www.chytre-bydleni.cz

 

 

 

krbové obložky a římsy

falešný krb

NOVAline banner
Tagy: