10 tipů na dekorace a doplňky pro zahrádkáře

Kategorie: Zahradní dekorace,

NOVAline banner

Jaro přichází a s ním i nezbytná péče o rostliny na terase, balkónu a zahradě. Připravili jsem pro vás několik tipů na vychytané zahradní dekorace a doplňky, které budou vaší zahradě náramně slušet.

 

 

  1. Pítko pro ptáky
    Každá práce jde hned lépe při pozorování malých ptáčků a poslouchání jejich zpěvu. Pořiďte této malé drobotině praktické pítko na vodu. V zimě může sloužit jako stylové krmítko.
  2.  Držák na zahradní hadici
    Také neustále překračujete válející se zahradní hadici? Zbytečně zabírá místo na procházení a snadno o ni kdokoli zakopne. Raději ji namotejte na praktický držák, ze kterého si ji podle potřeby zase odmotáte. Litinový držák je navíc krásnou stylovou zahradní dekorací.
  3. Zahradní rukavice
    Plevelení a přesazování rostlin bez pořádných rukavic? Výsledkem jsou poškrábané špinavé ruce a trpí kůže i nehty. Chraňte se zahradními rukavicemi, se kterými půjde vše lépe od ruky a vaše ruce zůstanou jako v bavlnce.
  4. Zahradní konev
    Vaše rostliny potřebují pravidelnou zálivku. Pořiďte si pořádnou zahradní konev a každodenní práce se stane zábavou.
  5. Držák na provázek
    Provázek se na zahradě hodí ke spoustě věcí. Nové větvičky často trčí do všech stran a je potřeba je zkrotit, nebo kmínek přivázat k opěrné tyči. Je dobré ho mít po ruce i s nůžkami, abychom nemuseli pořád někam odbíhat.
  6. Zarážka na zahradní hadici
    Máte na zahradě nataženou zahradní hadici a rozčiluje vás, jak při každém popotažení ničí rostliny? Zapomeňte na polámané listy a květy! Vytyčte hadici cestu litinovými zarážkami a je po problému.
  7. Stolek na přesazování rostlin
    Čas od času si rostliny zaslouží novou zeminu a více místa pro správný růst. Většinou je i z přesazování malé květiny velký nepořádek, a proto je snem každého pěstitele mít vlastní stolek na přesazování. Ten nabízí spoustu místa na odkládání a praktickou nádobu na zeminu.
  8. Zahradní zástěra
    Vytrhat, ořezat, ostříhat, shrabat, vykopat, přenést, přesadit…. znáte to. U všech těchto prací se můžete snadno ušpinit. Oblékněte si veselou zahradní zástěru a nejenom že ochráníte oděv od špíny, ale budete mít kapsy na drobné nářadí, nůžky a jiné doplňky, které k práci potřebujete.
  9. Koš na listí a plevel
    Nevíte, kam rychle se shrabaným listím, aby vám ho vítr nerozfoukal? Šikovný koš na listí je dostatečně hluboký a lehký na přenášení. Až se listí zbavíte, nemusíte se bát, že by zabíral místo. Můžete ho jednoduše složit na placku a uklidit třeba do regálu.
  10. Betonový zahradní květináč
    Rostliny na zahradě patří nejenom do skalek a trávníku, ale i do květináčů. Při výběru zahradních květináčů je však potřeba dbát na to, abychom s každým malým větříčkem nemuseli rostliny i hlínu sbírat ze země. Proto raději vsaďte na těžké betonové květináče, které jen tak něco nerozhodí. Myslete i na to, že materiál musí odolat nejenom větru, ale dešti, slunci a mrazu.

 

pítko pro ptáky

Betonové pítko pro ptáky

 

držák na zahradní hadici

Držák na zahradní hadici

 

zahradní rukavice

Zahradní rukavice

 

zahradní konec

Zahradní konec

 

držák na provázek

Držák na provázek

 

zarážka na zahradní hadici

Zarážka na zahradní hadici

 

stolek na přesazování rosltin

Zahradní stolek na přesazování rostlin

 

zahradní zástěra

Zahradní zástěra

 

koš na listí

Koš na listí 50cm

 

betonový květináč

Betonový květináč s motýly 19,5cm

 

NOVAline banner
Tagy: