Grilujeme, opékáme…

Kategorie: Velikonoce,

NOVAline banner

V těchto krásných letních dnech trávíme co nejvíce času venku – v přírodě.  Vysoké teploty a dlouhé večery přímo lákají k odpočinku pod zahradním altánem. Díky pozdnímu stmívání můžeme obdivovat krásu přírody až do pozdních večerních hodin.

 

Mnozí si užívají vysněnou dovolenou, na kterou se celý rok těšili. Kvůli klidu a pohodě nemusíme zbytečně cestovat přes půl světa. Stačí udělat pár kroků od domova a můžeme se mít stejně krásně. Mnohdy nám pobyt na chalupě může připadat všední a neatraktivní. Ale opak je pravdou. Vyrazte s dětmi na prodloužený víkend na chalupu. Dětem pobyt v přírodě svědčí a jistě si užijete spoustu legrace a společného smíchu.

 

Příjemným zpestřením dne jistě pro Vás i Vaše děti bude stolování na zahradě. Zkuste zítra poobědvat na veliké dece v trávníku nebo na terase, kde ucítíte vůni květin a uslyšíte zpěv ptáků. Každé jídlo dostane hned jinou chuť. Jde také především o atmosféru, kterou při venkovním stolování zažijete.

 

Pokud chcete venkovní stolování dotáhnout k dokonalosti, uspořádejte pro svoji rodinu a přátele posezení u společného grilování či opékání. Dnes už není opékání špekáčků a grilování masa jen výsadou těch, kteří vlastní dům se velkou zahradou.  V současných panelákových bytech jsou mnohdy velké prostorné terasy a balkóny, které dokáží zahradu alespoň z části vynahradit.

 

 

Teplé letní večery k posezení u ohně přímo lákají, tak proč je nevyužít. Díky tomuto šikovnému ohništi si tyto příjemné chvilky můžete užít i u Vás doma.

 

Nenechte si hyzdit Váš udržovaný trávník vypálenými kruhy po večerním táboráku. Ohniště jistě ocení nejen majitelé domů se zahradou, ale i lidé, žijící v bytě s větší terasou či balkónem.

Rozměry: celková výška 21cm, průměr 60cm. Váha 13,5kg. Materiál: kov.

 

 

Pokud vlastníte gril s roštem vyzkoušejte při dalším grilování místo klasických plátků masa vytvořit špízy. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek stojí opravdu za to.  Maso a zelenina napíchnutá na jehle vypadá lákavě i pro oči.

 

Jehly na špízy Vám budou sloužit pěkných pár let, jsou totiž vyrobeny z kvalitní ocelové kulatiny o šířce 5 mm. Jde o výrobek šikovného českého kováře.

 

Jehla je kovová a dlouhá 33 cm, nemusíte se tedy bát popálení. Její konce v délce asi 11 cm jsou zdobně kované a zatočené.

 

Dopřejte si kvalitní výrobek pro vaše grilování!

 

 

Nevíte si rady kam uložit špalíčky dřeva? Většinou leží nevzhledně poházené u zdi nebo za plotem, aby nebyly vidět. Přitom dřevo je krásná přírodní surovina, která i v tomto surovém  neopracovaném stavu vytváří krásnou dekoraci.

 

Litinový držák na dřevo představuje nádherný praktický doplněk. U vašeho krbu nebo ohniště ho jen tak nepřehlédnete. Stojan je dlouhý 40 cm, stejná je i jeho šířka. Vysoký je 33 cm. Krásná ruční kovářská práce je velmi bytelná a stabilní.

 

Vespod jsou gumové protiskluzové podložky, takže se nemusíte bát poškrábání podlahy.

 

 

Špekáčky k létu neodmyslitelně patří. Především děti mají opékání této dobroty velmi rády.

 

Opékání špekáčků je jednou z nejčastějších úprav a proto je dobré mít ve výbavě kvalitní vidle na opékání. Jsou asi 80 – 85 cm dlouhé, díky tomu se ani nespálíte, ani vám nebude velké horko u ohně.

 

Vidle můžete doplnit podpěrou s číslem 1856,. Díky podpěrám Vás nebudou bolet ruce a mnohdy zabráníte a zachráníte několik dobrot před spadnutím do popela. Znáte to, děti často vidlicemi mávají hlava nehlava.

 

 

Vidle jsou zajímavě zamotané a připomínají dlouhé černé hady. Jsou ošetřeny lakem, nenalakovaná je část určená k opékání. Ozdobný konec vidlí je dlouhý asi 20 cm a široký asi 6cm.

 

Výrobek je domácí provenience a reprezentuje ruční práci našich šikovných kovářů.

 

 

Uděláte dětem radost a uspořádáte opékání pro celou rodinu?

Po večeři navíc budete mít čas na své nejbližší, jelikož se nebudete muset věnovat umývání nádobí.

 

Přejeme dobrou chuť a hezké počasí pro Vaši venkovní večeři

NOVAline banner
Tagy: