Jarní mámení

Kategorie: Zahradní dekorace,

NOVAline banner

Jaro se pomalu probouzí po dlouhé zimě. Není snad nikdo, kdo už ho toužebně nevyhlížel. I zarytí lyžaři si možná říkají, že dost bylo sněhu. Sluneční paprsky nás povytáhnou z teplých domovů stejně jako trávu z hlíny.

 

Po dlouhé zimě se i práce na zahrádce stává pro mnohé z nás jedním z nejmilejších koníčků. Vybíráme semínka, kupujeme sazenice všeho možného, ti šikovnější si je dokonce předpěstovávají sami.

 

A hurá na zahrady, zahrádky a záhonky. Je třeba využít příznivého počasí, vždyť zítra může klidně pršet.

 

Příprava zahrady

 

 

První jarní dny bychom měli věnovat dostatečnou pozornost jarnímu-před velikonočnímu úklidu, přípravě zahrádky či balkónu a oživení interiéru vhodnými dekoracemi. Vpusťte do domu barvy a květiny a uvidíte, že bude celý prostor působit vesele a živě.

 

Jaro – to jsou květiny, barvy, vůně a jakési probouzení přírody a všeho kolem nás. Na první březnový týden jsem připravili kategorii, která bude věnovaná květináčům, stojanům na květiny, praktickému nářadí a doplňkům, které Vám práci zpříjemní a zjednoduší.

 

 

Litina na zahradu

 

 

Květiny v župánku

 

Každá květina potřebuje být uložena do nádoby, která bude na dlouhou dobu jejím domovem. Měla by být nejenom praktická a vhodná pro daný druh rostliny, ale také by měla zapadat do interiéru či exteriéru.

 

kvetinac-flowers-garden-16-14-16cm

dzbanek-pozinkovany-plech-22-23-11-5cm-four

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kvetinac-keramicky-bily-flowers-set-3ks

keramicky-kvetnik-svetle-zeleny-14-15-5-14cm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Litina na zahradu

 

Litina je materiál, který snese i velmi drsné zacházení. Rozumí si také s jakýmkoli počasím, nevadí jí ostré slunce, dešťové kapky ani sníh a mráz.

 

Je tedy velmi vhodná pro celoroční dekorace i pro užitečné doplňky, které musí něco vydržet. Držáky na hadici, navijáky a zápichy do trávy Vám budou sloužit pěkných pár let.

 

 

photo23

 

cb6

zahradni-hadice-zapich-32cm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dekorace-kamen-s-litinovym-snekem-13x9x11cm-two

navijak-na-hadici

 stojanek-na-rizkovani-rostlin-two

 

Zahradní práce s radostí

 

Aby zahrada pěkně vypadala je k tomu potřeba nejenom spousta času, ale i sil. Zahradní pomůcky jsou nejlepším přítelem každého zahrádkáře. Péče o květiny je totiž nejenom radost, ale především tvrdá práce.  Zabrat dostávají nejenom naše ruce, ale i kolena a záda.

 

 

klekátko

 

 

 

klekatko

stolicka-zahradni-skladaci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rukavice-zahradni

 

 

 

 

 

 

naradi-na-zahradu-mini

NOVAline banner
Tagy: