Užijte si piknik v přírodě naplno

NOVAline banner

Piknik pod širým nebem

 

Letní dny, hlavně ty prázdninové, vybízejí k tomu trávit všechny volné chvíle venku. Při horkých letních dnech je ideální zchladit se v bazénu nebo v rybníce či zalézt do stínu s oblíbenou knihou. Když se sluníčko a teplo trochu usměrní, rozhodně je dobrou volbou vyrazit do přírody. A co je lepší nápad než zakončit hezký výlet piknikem v trávě?

 

Piknik je pro mnohé lidi stále pouze záležitostí z amerických filmů. Dávno to ale neplatí, ba naopak! Piknik může oživit jinak fádní či obvyklé odpoledne a je jedno, jestli vyrazíte na piknik ke Karlštejnu nebo na zahradu. Vaše oblíbené jídlo venku totiž chutná tak nějak lépe, ať už jste kdekoliv! Pojďme se dnes podívat na to, co k takovému ideálnímu pikniku potřebujete.

 

Piknikový koš

 

Koš na piknik

 

Na piknik může vyrazit každý bez rozdílu věku. Nezáleží ani na tom, kolik vás jde. Narozdíl od restaurace, kde musíte předem hlásit větší skupinku lidí a mnohdy složitě rezervovat více stolů, venku žádnou rezervaci nepotřebujete. Můžete vyrazit ve dvou a nebo rovnou se všemi kolegy z práce. 

 

Piknikový koš

 

Piknik můžete uskutečnit prakticky kdekoliv. Místo nedělního obědu uvnitř můžete vytáhnout deku na zahradu a vychutnat si vaše oblíbené dobroty venku. Piknikové odpoledne je také krásnou aktivitou, kterou můžete podniknout s přáteli. Vyražte do nejbližšího parku, nakupte si nebo upečte různá slaná a sladká jídla a užijte si odpoledne. A pokud se chystáte na první schůzku s potenciálním partnerem, nebo už slavíte výročí, piknik bude rozhodně skvělou volbou!

 

Piknik

 

A co nesmí chybět na žádném správném pikniku? 

 

Piknikový koš

 

Piknikový koš je prakticky nedílnou součástí každého odpoledne s jídlem venku. Potraviny a nádobí se totiž samostatně obtížně přenáší. Musíte mnohdy tahat spoustu tašek či batohů. Koš na piknik pohodlně pojme vámi připravené jídlo i potřebné nádobí a další vybavení.

 

Piknikový koš pro čtyři osoby obsahuje veškeré základní vybavení, čímž vám usnadní chystání na piknik. Uvnitř najdete čtyři talíře, čtyři sady příborů, čtyři skleničky, praktický nožík s otvírákem a vývrtkou a solničku s pepřenkou. To ale není jediné úžasně praktické vybavení tohoto piknikového koše. Uprostřed se totiž nachází chladící box, ve kterém vám vaše pochoutky vydrží dlouho čerstvé!

 

Piknikový koš

Praktický koš na piknik jistě nejednou oceníte

 

Proutěný piknikový koš

Koš snadno umístíte do kufru auta nebo vezmete v ruce

 

Pokud na piknik vyrážíte zásadně pouze ve dvou, pak využijete spíše menší piknikový koš. Tento malý, stále ale praktický a stylový, koš jednoduše přenesete na vaše oblíbené místo v přírodě. Na piknik vám poslouží dvě sady příborů, dva keramické talířky a solnička s pepřenkou. Doporučujeme doplnit koš o plecháčky na pití.

 

Piknikový koš pro 2 osoby

Malý piknikový koš je ideální do ruky na nedaleký výlet

 

Piknik koš

Malý koš je i krásnou rekvizitou k focení

 

Jste-li na piknik dva, ale jste náročnější, rozhodně využijete větší piknikový koš pro dvě osoby. Od toho menšího má navíc dvě skleničky, nožík s otvírákem a vývrtkou a navíc zase opět chladící box. Obzvlášť v létě se rozhodně bude hodit! Dovnitř se vám klidně vejde i lahev něčeho dobrého na pití.

 

Koš na piknik

Velký koš pro dvě osoby zvládne uskladnit všechna vaše oblíbená jídla

 

Piknikový koš

Koš na piknik je plně vybaven a vy tak nemusíte na nic dalšího myslet

 

Piknikové koše

Navíc nechybí ani chladící box na rizikové potraviny

 

Piknikové koše jsou nejen praktickými společníky na piknik, zároveň jsou ale také nádhernou rekvizitou při focení venku. Pokud jste tedy fotograf nebo naopak plánujete fotografa navštívit, letní focení na dece s celou rodinkou se díky koši na piknik dostane zase o něco dál!

 

Pikniková deka

 

Pikniková deka je základem úspěšného pobytu venku. Možná znáte různé scénáře z předchozích pokusů o piknik – foukalo, takže deka lítala po celé louce; byla čerstvě posečená tráva, takže byla deka celá “chlupatá”; bylo po dešti, takže deka navlhla… Zkrátka se pokazilo, co se dalo.

 

S touhle praktickou piknikovou dekou se vám ale nic podobného nestane. Na spodní straně je opatřena izolací, takže rozhodně nehrozí, že by vás při sezení na ní obtěžoval chlad od země. Zároveň má deka hladký povrch, takže po skončení pikniku stačí párkrát vyklepat a je to. Největší výhodou je ale to, že vám nikdy neuletí. Pomocí kolíků, které jsou součástí balení, můžete deku připevnit k zemi. 

 

Pikniková deka

Pikniková deka je nejen praktická, ale má i krásný motiv

 

Deka na piknik

Na deku se pohodlně vejdou dva až čtyři lidi, můžete si tak užít pobyt v přírodě s přáteli

 

Další potřeby na piknik

 

Žádný piknik se ale nespokojí pouze s piknikovým košem a dekou. Důležitá je hlavně konzumace všech dobrot, které jsme doma našli! To ale nezvládneme bez správného vybavení.

 

Piknikové koše obsahují většinou obsahují základní důležité vybavení – talířky, příbory a skleničky. Pokud se vydáte na piknik ve více lidech, je dobré vybavit se nádobím navíc. S sebou si tak můžete přibalit například karafu se čtyřmi skleničkami.

 

Karafa se skleničkami

Karafa se čtyřmi skleničkami se hodí jak na zahradu, tak do přírody

 

Chcete si v přírodě vychutnat vaše oblíbené pivo nebo limonádu? Žádný problém! Praktická plechová dóza na lahve pojme až 6 skleněných lahví. Navíc je na boku opatřená praktickým otvírákem, stanete se tak doslova králi či královnami pikniků!

 

Nosič na lahve

Praktický a stylový nosič lahví oceníte v kempu i na pikniku

 

 

Pokud nebudete mít po ruce nosič na lahve nebo už na něj zkrátka v autě či v ruce nezbyde místo, hodí se mít k dispozici otvírák samostatný. Litinový otvírák na lahve jednoduše dáte do kapsy, batohu nebo piknikového koše a uvidíte, že se určitě bude hodit.

 

Otvírák na pivo

Otvírák je nedílnou součástí každého piknikového koše

 

Se správným vybavením a samozřejmě dobrou společností se z pikniku může stát nezapomenutelný zážitek. Na ten váš příští se proto řádně vybavte, najděte si v přírodě místo s krásným výhledem nebo u vody, řekněte nejbližším přátelům a vyražte sbírat krásné vzpomínky!

 

Užijte si krásné letní dny venku na pikniku!

 

Piknikový koš

NOVAline banner
Tagy: