Plánek pro připojení zahradního umyvadla NOVAline na zeď

NOVAline banner

Montáž zahradního umyvadla je snadná a zvládne ji jednoduchým postupem i laik.

 

K montáži potřebujete:

vrtačku

4ks hmoždinka velikost 8 – 10

konopí nebo instalatérskou silikonovou pásku na závit při připojení zahradního kohoutku.

 

hluboké zahradní umyvadlo

zahradní umyvadla v mnoha provedeních skladem

 

Rozměry otvorů zahradního umyvadla pro připevnění do zdi.   Uvedené rozměry jsou uvedené k typům umyvadla dek1277,  E0486, E0485 a E0485.

 

zahradní umyvadlo rozměry

plánek na montáž zahradního umyvadla

 

Počítáme s variantou, že již máte vyřešený přívod vody do zahradního umyvadla. Umyvadlo přiložíme na zeď otvorem pro vodovodní kohoutek na přívod vody.  Zahradní umyvadlo usadíme tak, aby bylo v rovné poloze. Dnes již i mobilní telefony dispunují funkcí vodováhy. Stačí tedy využít ideálně rovný předmět, který je delší než 50cm a položit jej na horní část výlevka. Vodováhou měříme ideální rovinu 0° na horních okrajích výlevky zahradního umyvadla.

 

 

Pokud máme umyvadlo ideálně usazené, vyznačíme v místech připevňovacích otvorů výlevky fixem nebo přímo důlčikem body, které nám vyznačí, kde budeme vrtat otvory pro vsunutí hmoždinek.

 

zahradní umyvadlo

návod na montáž zahradního umyvadla E0486

 

Po vyznačení vrchních montážních bodů umyvadlo opatrně uložíme na zem a připravíme si vrtačku, vrták 8 nebo 10, a dvě hmoždinky.  Vyvrtáme dostatečně hluboké otvory do zdi (cca o 2mm hlubší, než je délka hmoždinky) a vsuneme hmoždinky do otvorů.

 

Přiložíme umyvadlo zpět na přívod vody a připevníme dvěma šrouby do otvorů s hmoždinkami v místě výlevky umyvadla.

 

 

Umyvadlo by již mělo držet připevněné na zdi. Překontrolujeme, že jsme dosáhli ideální roviny dle vodováhy a označíme v horní části místa dvou vrchních otvorů. Zahradní umyvadlo opět odmontujeme a připravíme v místě označení další dva otvory pro hmoždinky. Vyvrtáme, vložíme hmoždinky a již finálně přimontujeme umyvadlo na zeď.

 


 

Po připevnění na zeď již zbývá samotná montáž zahradního kohoutku.  Na závit kohoutku namotáte silikonovou pásku a kohoutek namontujete přímo do otvoru ve zdi. Pokud se Vám nepodaří kohoutek dotáhnout tak, aby byl v požadované poloze kličkou přesně nahoře, můžete si pomoci větším množstvím silikové pásky. Množství pásky na závitu ovlivní, v jaké poloze dojte k ideálnímu dotažení vodovodního kohoutku a současně ideální poloze.  Pokud si nevíte rady, jaký je rozdíl mezi 1/2 a 3/4 vodovodním kohoutkem, naleznete informace na našem blogu.

 

Zahradní umyvadla nemají sifon v prostoru umyvadla.  Sifón si ale můžete u zahradního umyvydla vytvořit také svépomocí. Detailnější popis naleznete na nasšm blogu o zahradních umyvadlech a výlevkách.

 

Pokud budete potřebovat před zakoupením některého z typů zahradních umyvadel a výlevek nějaké rozměry přeměřit, rádi Vám na naši infolince dané rozměry přeměříme a doplníme do detailů výrobku.

 

Infolinky NOVAline.cz/vyhledat/zahradní%20umyvadlo   734 322 587 (po-pá 8:00 – 17:00)

NOVAline banner
Tagy: