Proměna bytu v romantický venkov

NOVAline banner

Ve spolupráci se designérkou Lucií Volfovou jsme pro Vás připravili razantní proměnu moderního městského bytu v kouzelné místo plné pohody a atmosféry romantického venkova. Celá proměna probíhala v pouhých pár dnech a i bez náročných stavebních prací se povedlo interiér změnit k nepoznání. Krásný příklad toho, jak velkou moc mají bytové doplňky a dekorace, co myslíte?

 

Vyzpovídali jsme Lucii a o této proměně zjistili spoustu zajímavostí. A do čeho se sama designérka při proměně zamilovala? Čtěte dál…

 

koláž

 

Lucie, jednalo se o proměnu bytu stávajících či nových majitelů? Přece jen jde o razantní změnu stylu.

Jednalo se o proměnu stávajících majitelů, kteří v bytě bydleli od samého počátku – tedy již 7 let. Po takové době se jim tenhle moderní „ikeácký“ styl okoukal a chtěli změnu. Celkově interiér působil příliš tvrdě a neútulně…se změnou životního stylu často přichází také potřeba změny stylu bydlení, a tak to bylo i v tomto případě.

 

Z obývacího pokoje zmizela černá pohovka, tapeta i lesklé skříňky. Místo toho byla zvolena výmalba v neutrálním hnědém odstínu a šedá látková pohovka s oblými tvary. Co však zůstalo, byly krásné starorůžové závěsy, které do vysněného venkovského stylu bydlení skvěle zapadají.

 

 

Na straně pohovky byl vytvořen malý čtenářský koutek. Jednoduchý kovový stolek je ideální k odkládání rozečtených knih, časopisů a drobností, které interiéru dodávají na eleganci.

 

 

 

Měli majitelé jasnou představu o tom, jak by mělo nové bydlení vypadat, nebo jste začali tvořit budoucí podobu společně?

Jak jsem již zmínila, jejich požadavek byl na to, aby se v bytě cítili útulně s co nejmenší investicí. Zvolila jsem proto poměrně novou disciplínu interiérového designu – redesign. Redesign je umění vdechnout interiéru novou tvář a atmosféru za využití stávajícího nábytku se změnami, jakými je změna dispozice nebo například dokoupení bytových doplňků. Očekávaná proměna je výrazná, přesto však nebývá finančně nákladná.

 

Prozradíte nám, kolik tato kompletní proměna majitele stála?

Celkový rozpočet na proměnu bytu – tedy kuchyni, jídelní kout, obývací pokoj a terasu –  byl 50 000 Kč.

 

Proč jste zvolila zrovna venkovský styl?

Venkovskému stylu vládnou samozřejmě přírodní materiály. Jejich vliv je také patrný na volbě barev interiéru, které jsou často ve škále od béžové po tmavě hnědou. Sestavu doplňují pastelové tóny. Pro venkovský styl bydlení jsou ale typické i výraznější vzory, často jsou to proužky a čtverečky. Velkou roli hrají také květiny a přírodní motivy. Všechny tyto aspekty společně dodají interiéru útulno a harmonii. A o to v této proměně šlo.

 

Aby obývací pokoj a kuchyně byly stylově propojeny, došla řada i na předsíň. Opět neutrální tóny, vintage nábytek a motiv levandule vytvářejí provensálský kout, který je skvělým propojením místností bytu.

 

 

Stará kuchyně zůstala, ale je k nepoznání…jak se Vám to povedlo?
No, to pro mě byla velká výzva 🙂 Byl to vlastně takový můj první “pokus” o redesign.

 

Tím, že vrchní vrstva kuchyně byla ve vysokém lesku, nehodila se do celkového konceptu. Potřebovala jsem proto tuto vrstvu odstranit. To se mi povedlo vibrační bruskou. V podstatě jsme odmontovali veškeré skříňky a šuplíky a s nimi se pracovalo. Pak už zbývalo jen zvolit vhodný odstín základního nátěru a vše poté dotónovat dalším odstínem, který dodal efekt “ošoupané” kuchyně, tzv. patiny.

 

Černý obklad se také natřel syntetickou barvou, nicméně “hadříkovou” metodou. Jde o metody, kdy štětec namočíte do barvy, otřete do hadru tak, aby zůstal pouze jemně obarven a jakoby drhnete po obkladu. Poté už jen přetřete matným lakem. Také by se dala zvolit varianta samolepící tapety vhodná do kuchyní. třeba s dekorem bílého  obkladu. My však zvolili nátěr.

 

Pak už jen stačilo odmontovat dvě vrchní police a dokoupit doplňky, které dodali  kuchyni tu pravou atmosféru Provence.

 

Moderní červená kuchyně se jako mávnutím kouzelného proutku proměnila v útulné místo s romantickým nádechem. Oprýskaný vzhled, proutí, keramika, otevřené police … přesně tak má venkovský styl vypadat.

 

 

Jídelní stůl oživily živé květy a praktický podnos se vším, co je k servírování jídla potřeba.

 

 

Je něco, na co byste v této proměně upozornila nebo něco, do čeho jste se tzv. “zamilovala”?

Já se vždy dívám na moji práci jako na celek . Jak říkám, v každém kousku najdete kus mě 🙂

Ale asi nejvíce se mi líbí jídelní kout. Stačilo pouze koupit povlaky na židle a pár doplňků a spolu s kuchyní jsou opravdu v harmonii.

 

jídelna

 

Celá proměna probíhala v městském bytě. Je nějaký rozdíl při zařizování bytu či rodinném domku v tomto stylu?

Řekla bych, že až na to,že dům je přístupnější než 5 patro 🙂  a prostředí kolem je “zelenější”, tak v tom rozdíl nevidím.

 

Zútulnění terasy/balkonu bylo také v plánu, nebo šlo o nápad v průběhu proměny?

Původně vlastně mělo jít jen o změnu obývacího koutu 🙂 Ale ta červená kuchyně absolutně nezapadalo do konceptu. Proto se v průběhu řešily i ostatní pokoje jako ložnice, předsíň a terasa.

 

sample_980_0_1439846218_10

 

sample_980_0_1440528825_terasa

 

sample_980_0_1439846237_11

 

sample_980_0_1439846168_8

 

sample_980_0_1439846191_9

 

 

Jak dlouho realizace trvala? Od samotného oslovení zákazníky až po “předání” nového bytu.

Realizace trvala pouze 10 dní se vším všudy. Byl to opravdu maratón, ale když se vše dobře naplánuje a není potřeba vyrábět nic na míru, jde to rychle.

To, co udělalo byt takovým, jakým je, jsou především doplňky.

 

 

Celou proměnu realizovala Lucie Volfová, s jejíž pomocí můžete proměnit i Váš domov!

www.volfova-design.cz

 

 

Líbí se Vám tato proměna? PLÁNUJETE ZMĚNIT I VÁŠ DOMOV?

Pak NEPŘEHLÉDNĚTE NAŠE TIPY NA DEKORACE A DOPLŇKY, které naleznete v této proměně (stejné či stylově podobné)

 

  1. proutěný poklop na pečivo
  2. příborník
  3. lucerna domeček
  4. skleněný talíř
  5. polštář s hvězdou
  6. povlak na polštář křeslo
  7. fotorámeček srdce
  8. stolní lampička
  9. svícny
  10. lucerna
  11. podnos

 

Další dekorace, doplňky a nábytek s romantickém venkovském stylu hledejte na našem webu www.novaline.cz

 

 

 

167x167

NOVAline banner
Tagy: