Zahradní sloupek

NOVAline banner

Zahradní sloupek dokáže připojit i zručný laik. Zahradní výlevky mají ve spodní části většinou dva otvory pro připevnění k betonové podestě. Otvory jsou určené pro pevnostní šrouby M8 nebo M10.

Při přípravách je možné pri přípravě napojení na odpadní potrubí, již zabetonovat do podesty závitové tyče, ke kterým později zahradní výlevku již pouze připevníte maticemi s podložkou. Takto je i zajištěna snadná demontáž zahradního sloupku např. při demontáži na zimu.

U výrobku Zahradní výlevka s kohoutkem tmavě zelená 32 x 78 cm litina má podesta pomyslný půdorys 32 x 28cm.

Výška podesty je cca 5cm.

stavební přípravy a připojení zahradního sloupku

Zahradní sloupky se často využívají i v prostorách hřbitovů, kde poskytují prostor pro napouštění konví a nádob na vodu.

zahradní sloupek

Samotnou přípravu betonového základu je lépe připravovat již s konkrétním zakoupeným výrobkem. U výrobků stejného typu se mohou v několika milimetrech rozměry rozcházet. Předejdete tak zbytečným komplikacím při finální montáži.

stavební přípravy

Do betonového základu připevníme závitové tyče M8 pro připevnění podesty zahradní výlevky. Současně do základu umístíme i odpadovou rouru připojenou na kanalizaci. Pokud si přejeme vytvořit v zemi protizápachový sifon, stačí 4 kusy kolínek 90 stupňů vytvořit sifon.

stavební přípravy přívod vody

Současně do podesty přivedeme 3/4 vodovodní potrubí, na které zahradní výlevku později připojíme.

V tuto chvíli je potřeba přesně přeměřit výšku, ve které bude umístěn kohoutek a přesně vytvořit v této délce potrubí, kterým spojíte ukončení ze země a napojení samotného kohoutku.

zahradní výlevka na hřbitov

zahradní výlevka 78cm

zahradní výlevka

NOVAline banner
Tagy: