Velikonoce 2014

Kategorie: Velikonoce,

NOVAline banner

Velikonoce – Velikonoční pondělí

 

Naše nejmladší designérka Melánie přináší novou kolekci umělých květů tulipánů a rozkvetlých česneků.

 

Velikonoční pondělí budeme oslavovat přesně za osm týdnů. Ovšem pravé jarní počasí po letošní mírné zimě snad dorazí dříve než Velikonoční pondělí, které pro letošní rok 2014 připadá na 21.dubna. S novou kolekcí umělých tulipánů (k nerozeznání od řezaných), nebo i česneků, můžeme vyzdobit naše místnosti již nyní.

 

Umělé tulipány, česneky a velikonoční výzdoba >>>

 

 

Naše nejmladší designérka Melánie přináší novou kolekci umělých květů, nejenom na Velikonoce.

Velikonoční pondělí budeme oslavovat přesně za osm týdnů. Ovšem pravé jarní počasí, po letošní mírné zimě snad dorazí dříve, než Velikonoční pondělí, které pro letošní rok 2014 připadá na 21.dubna. S novou kolekcí umělých tulipánů (k nerozeznání od řezaných), nebo i česneků, můžeme vyzdobit naše místnosti již nyní.

 

Umělé tulipány, česneky a velikonoční výzdoba >>>

 

Dekorace do bytu

 tulipan-rozkvetly  tulipán  tulipán
 modrá kytice  Tulipán  velikonoční výzdoba

Květná neděle

Velikonoce jsou pohyblivým svátkem, dny, kdy přicházejí, určuje čas prvního jarního úplňku.Pro mnohé z nás se tyto jarní svátky „smrskly“  do představy jednoho volného dne navíc.

 

Ale dříve tomu bylo jinak. Svědčí o tom i názvy dní, jež  k Velikonocům patří.

Velikonoční čas začínal Květnou nedělí.

 

O Zeleném čtvrtku by nemělo na žádném stole chybět jídlo této barvy. V našich podmínkách si nejčastěji pochutnáváme na špenátu, který můžeme připravit z mrazeného polotovaru, mnohem více nám ale určitě bude chutnat uvařený z čerstvých lístků kopřiv.

 

Velký pátek je pro křesťany nejsmutnějším dnem roku. Tento den byl ukřižován Ježíš Kristus. O Velkém pátku umlkal lidský zpěv i zvuk varhan, samozřejmostí byl půst. Nehýbalo se s půdou, ztichly zvony. Jak by také ne, vždyť odletěly do Říma. Jejich hlas nahradily řehtačky kluků, kteří na Bílou sobotu obcházeli vesnici a za své koledování byli obdarováni.

 

O Velikonoční neděli bylo již všechno takové, jak má být. Zvony se vrátily zpět na své místo a svolávaly všechny do kostela, aby oslavili Kristovo Zmrtvýchvstání. Hospodyňky přinášely k oltáři nabarvená vajíčka, nazdobené beránky a další typické pochutiny, aby je posvěcené  slavnostně odnášely zpět do svých domovů.

 

A na Červené pondělí se určitě nejvíc těšili chlapci, kteří si dlouho dopředu pletli ty nejkrásnější žíly a mrskačky  a opakovali verše, jimiž si říkali o koledu.

 

 Česnek umělý  Ǩvět česneku  česnek
 Velikonoční výzdoba  Velikonoce  Velikonoční výzdoba


 

NOVAline banner
Tagy: