Zahradní umyvadlo Bassena

NOVAline banner

Zahradní umyvadlo v prvorepublikovém provedení jsme porovnávali s ostatními typy umyvadel ze slitiny hliníku.

Samotný hliník je lehký, ale jeho předností není pevnost. Proto se slitiny hliníku obohacují o nejrůznější prvky. Pro zvýšení odolnosti odlitků umyvadel se k hliníku přidává měď a zinek.

Zahradní umyvadlo Bassena

Životnost každé formy pro výrobu nejrůznějších výrobků do průmyslu i domácnosti, je omezená počtem vyrobených kusů.

Opotřebením vznikají na formě pro výrobu umyvadel drobné nedokonalosti a viditelné nerovnosti na povrchu. Typ, který se nám dostal do rukou na vyzkoušení jevil přesně tyto stavy opotřebení.

Před zakoupením zahradních umyvadel si prohlédněte všechny detaily výrobku a doporučujeme i položení zadní části umyvadla na rovnou podlahu. Ideálně na hranu vodováhy, abyste zkontrolovali rovnost povrchu zadní strany zahradního umyvadla. Nám se bohužel u kusu, prodejného v ČR, který jsme obdrželi pro porovnání, zpracování tohoto typu umyvadla, ani samotný nátěr výrobku nelíbil. Fotografie zachycující detail výrobku naleznete dále v článku.

zahradní umyvadlo Bassena

Dobře zpracovaný byl ale odtok a příprava na napojení umyvadlové výpustě. Bohužel v balení nebyla přiložena zátka odtoku zahradního umyvadla, která je u ostatních typů většinou součástí balení zahradního umyvadla.

Doporučujeme tedy před zakoupením podobného výrobku pročíst obsah balení na stránkách prodejce, nebo se přímo na příslušenství umyvadla, prodejce zeptat ještě před zakoupením.

Zahradní umyvadlo Bassena 1926
Zahradní umyvadlo vyrobené ze slitiny hliníku
zahradní umyvadlo bez odtokové zátky
zahradní umyvadlo

U tohoto výrobku bychom raději uvítali výrobu bez povrchové úpravy a samotný nátěr raději nechali na výběru barvy i kvality ošetření a provedení nátěru již svépomocí.

zahradní umyvadlo se zahradním kohoutkem

Při výběru zkontrolujte zadní část výrobku a pokud pořizujete zahradní umyvadlo na e-shopu, požádejte prodejce o více reálných fotografií, nebo i fotografii zadní části umyvadla, která vám o kvalitě zpracování zahradního umyvadla ( i o prodejci samotném) hodně napoví.

Pro náš byl tento typ umyvadla zpracovaný spíše pro prodej ve 2. jakostní třídě. Vždy pamatujte na skutečnost, že zahradní umyvadlo pořizujeme pro užívání nejméně 10 – 15 sezón.

detail zadní části zahradního umyvadla Bassena

NOVAline banner
Tagy: