Dekorace na hrob z betonu

Kategorie: Andělé,

NOVAline banner

Dekorace na hrob

 

Odcházení není lehké pro nikoho z nás. Rozloučení s našimi blízkými může dlouho bolet, je však důležité snažit se posunout dál a vytvořit si na zesnulého či zesnulou hezkou vzpomínku, kterou dotyčnou osobu uctíme. K tomu nám může pomoci třeba vytvoření krásného pietního místa na hřbitově.

 

Hroby a náhrobky se v dnešní době dělají v několika stovkách provedení. Stále ale platí, že je u místa odpočinku vždy prostor, který se dá ozdobit podle toho, co měl dotyčný rád nebo co nám jej bude připomínat. Pro někoho to můžou být svíčky, spousta živých či umělých květin nebo drobné dekorace. Skvělou variantou, jak uctít naše milované zesnulé, jsou také krásné dekorace na hrob, kterých se dnešní článek týká.

 

Dekorace na hrob

 

Betonové dekorace na hrob

 

Dekorace na hrob by měly být nejen vkusné a decentní, ale zároveň relativně snadné na údržbu. Beton je v tomto ohledu naprosto ideálním materiálem. Betonové dekorace na hrob, jako jsou například sošky andělů, jsou odolné vůči nepříznivému počasí – ať už je to spalující slunce v létě, vytrvalé podzimní deště nebo i zimní mrazy. Sochy tak nemusíte během žádného ročního období schovávat do vnitřních prostor. Kvůli dešti mohou časem získat nazelenalou patinu, která je ovšem přirozená. Zbavit se jí můžete zkusit otřením suchou či mírně navlhčenou hadrou nebo jemnou houbičkou.

 

Hřbitovní dekorace se ve většině případů nabízejí v podobě andělů či Madon, a není divu. Obzvlášť andělé jsou symbolem ochránců a strážců a znázorňují jakýsi přechod mezi naším světem na onen svět. Sošky andělů budou bedlivě dávat pozor na vaše milované blízké, kteří tu s námi už nemohou být, a vám je budou hezky připomínat.

 

Hřbitovní dekorace

Malý andílek s křídly je krásnou dekorací jak na přírodní, tak kamenný hrob

 

Dekorace na hřbitov

Anděl na podstavci najde své místo ideálně vedle náhrobku

 

Dekorace na hrob

Anděl Gabriel bude tiše střežit vaše milované blízké

 

Dekorace na hrob v podobě andělů z betonu jsou ve většině případů těžké. Jejich hmotnost se pohybuje průměrně kolem 3 až 6 kilogramů. Na hřbitov je snadno sami nebo s pomocí přenesete a navíc tak mají nespornou výhodu oproti vázám s květinami nebo svíčkám. Při silném větru se rozhodně nepřevrátí, je tak prakticky nemožné, že by se na hřbitově poničily.

 

Dušičková dekorace

Andílek je krásným symbolem vzpomínky na zemřelé

 

Dekorace na hrob

Modlící se andílek je krásnou památkou

 

Dekorace na hrob

Socha Madony bude vkusnou dekorací na každý hrob

 

Dekorace anděl

Malá dekorace andílka na srdci, která se hodí i na malý pomníček

 

Betonové sošky andělů v kombinaci s květinovým zátiším nebo aranžmá vytvoří na hrobě nádherné vzpomínkové místo pro vás a vaše příbuzné. Nejen na dušičky se tak můžete na toto místo vracet, zapálit svíčku a vzpomenout si na všechny krásné chvíle, které jste s dotyčným zesnulým prožili. 

 

Dekorace na hrob

 

NOVAline banner
Tagy: