Zvon pro čerta

Zvon pro čerta je snadno přenosný a není těžký. Rachocení řetězem je obtížné, ale díky snadno přenosnému zvonu, jehož zvuk dodá nezapomenutelné kouzlo této atmosféře Ještě než přichází ke vchodovým dveřím anděl s Mikulášem a čertem, pracuje představivost dětí i dospělých na plné obrátky …



Andělé – něžná výzdoba nejen v čase vánočním

A máme tu prosinec se vším všudy. Z nebe padají vločky, mráz kreslí na okna a doba adventní pomalu všechny naladí na vánoční čas. Užíváme si pohodu s našimi nejbližšími, nejen doma v teple, ale i při výpravách do okouzlující zimní přírody. Doma však často trávíme více času, a tak se řada z nás věnuje jeho výzdobě. Možností, čím si svůj domov vyzdobit a zútulnit v předvánočním čase je celá řada. Od jednoduchého chvojí, přes věnce, svícny, svíčky, tematické ubrusy a obaly polštářků, až k nejrůznějším postavám symbolizujícím vánoční čas.

Právě jedné z tradičních vánočních postav je věnován tento článek. Je jí anděl. Tento oblíbený námět se zejména v čase Vánoc objevuje ve výzdobách mnoha rodin. A nejen to, najdou se mezi námi i tací, co andílky z nejrůznějších materiálů a mnoha velikostí dokonce sbírají.



Svícny a andělské zvonění – prozařte adventní čas okouzlujícím světlem svíček

Advent je tu! A s ním se k nám blíží nejkrásnější svátky roku, na které se těší děti i dospělí. Čas pohody a klidu, strávený ve společnosti osob nám nejbližším, prodchnutý slavnostní atmosférou, tradicemi, mnoha dobrotami, radostí z obdarování i darů, teplem domova a okouzlující krásou padajících sněhových vloček.  

Naše domovy zdobíme a připravujeme na nadcházející Vánoce. Chceme je mít nejen uklizené, ale zejména útulné a zvoucí k odpočinku a nasávání atmosféry této kouzelné doby. Plamínky svíček, zasazených v krásném svícnu, nám s tím velmi pomohou. Rozjasní dlouhé zimní noci svým mihotavým světlem a zahřejí na těle i duši.



Dekorace na hrob aneb vkusná vzpomínka na naše blízké

Kategorie: Andělé,

Ztráta blízké osoby je přirozenou, i když nelehkou, součástí našich životů. Vyrovnat se s touto skutečností je však často obtížné. Prázdné místo v našem srdci i mysli se zkrátka jen tak nezaplní. Mysleme proto na všechny krásné chvíle a nezapomenutelné zážitky, které jsme s naším blízkým prožili a věřme, že i když třeba odešel příliš brzy, tyto vzácné vzpomínky nám zůstanou.

Každý člověk se s touto nevyhnutelnou životní situací vyrovnává vlastním způsobem. Pomoci nám všem však jistě může uctění památky nám blízkého člověka přímo na jeho místě posledního odpočinku, vkusnou dekorací na hrob.



Dekorace na hrob z betonu

Kategorie: Andělé,

Dekorace na hrob

 

Odcházení není lehké pro nikoho z nás. Rozloučení s našimi blízkými může dlouho bolet, je však důležité snažit se posunout dál a vytvořit si na zesnulého či zesnulou hezkou vzpomínku, kterou dotyčnou osobu uctíme. K tomu nám může pomoci třeba vytvoření krásného pietního místa na hřbitově.

 

Hroby a náhrobky se v dnešní době dělají v několika stovkách provedení. Stále ale platí, že je u místa odpočinku vždy prostor, který se dá ozdobit podle toho, co měl dotyčný rád nebo co nám jej bude připomínat. Pro někoho to můžou být svíčky, spousta živých či umělých květin nebo drobné dekorace. Skvělou variantou, jak uctít naše milované zesnulé, jsou také krásné dekorace na hrob, kterých se dnešní článek týká.



Darujte ten nejkrásnější dárek na Den matek 2021

Den matek 2021

 

Den matek v roce 2021 připadá na druhou květnovou neděli, tedy 9.5.2021. Je to den, kdy bychom našim skvělým ženám v životě, tedy maminkám, babičkám, tetám nebo kamarádkám (zkrátka všem, které nám kdy byly jakýmkoliv způsobem maminkou) měli vyjádřit, jak moc pro nás znamenají.

 

Den matek se ve světě slaví už po staletí, avšak mnohdy v jiném termínu a v různých podobách. Den matek prošel obrovskou historickou proměnou, od křesťanských kořenů, přes feministické až po nynější, téměř komerční podobu. To ale nemění nic na tom, že je Den matek krásným dnem. V dnešním článku vám poradíme, jaký dárek v tento důležitý svátek vaší mamince či jiné významné ženě, dát.