Barva roku 2021 vám rozzáří den

NOVAline banner

Barva roku 2021

 

Barva roku se každoročně vyhlašuje během prosince roku starého světoznámým Pantone Colour Institute. Pro ten letošní ale Pantone vybralo rovnou barvy dvě. Jednou z nich je tipycká šedá, kterou můžete do interiéru dostat většími kousky, jako je například kuchyňská linka nebo podlahy či třeba gauč. Druhá barva roku 2021 je však mnohem zajímavější. Stala se jí totiž jasně zářivě žlutá, která ve vteřině dodá pokoji život a vykouzlí úsměv na tváři.

 

A jak žlutou do interiéru dostat? Ti odvážnější můžou vsadit na velké kousky, jako jsou křesla nebo velké obrazy, ostatní se ale mohou spokojit se stylovými bytovými dekoracemi. Barva roku se za 12 měsíců opět změní, a kdo by stále pořizoval nový nábytek? V dnešním článku si představíme stylové žluté bytové doplňky, které nevyjdou z módy ani tehdy, když bude barvou roku třeba zase modrá!

 

 

Barva roku 2021

 

Žlutá barva je barvou veselou a povzbuzující. V interiéru ji tedy oceníte nejen jako “rozveselovače”, ale obzvlášť v kanceláři a pracovně vás dokáže nakopnout a motivovat k větším výkonům. Po práci zase dovede přinést uvolnění a pomůže vám se takzvaně hodit do pohody.

 

Květiny

 

Květiny jsou asi nejsnazším způsobem, jak do interiéru různé barevné odstíny dostat. Můžete samozřejmě volit květiny čerstvé, které dodají pokoji nejen šmrnc, ale také hezkou vůni, nevydrží ovšem příliš dlouho. Dalším řešením je proto pořídit si květiny umělé, které sice nevoní, ale vydrží vám dlouhé roky.

 

Například žluté tulipány můžete dát na stůl v kuchyni i v obýváku a uvidíte, jak se prostor rozjasní!

 

Umělé tulipány

Žluté květiny potěší hlavně na pohled

 

 

Umělé tulipány jako živé

Umělé tulipány můžete dát do vázy nebo do starých nádob a stylová dekorace bude na světě

 

Barva roku 2021 na stěně

 

Dekorace na zdech mnohdy určují ráz celé místnosti. Nemusíte hned malovat stěnu na žluto, stačí, když si pořídíte menší či větší doplňky, které na stěnu zavěsíte. Barva žlutá symoblizuje slunce, a co je proto lepší žlutou dekorací, než právě tento zářivý symbol?

 

Kovová či plechová slunce můžou zdobit jak interiér, tak zahradní altánek nebo terasu, jsou totiž vyrobená z odolného materiálu.

 

Barva roku 2021

I v deštivých dnech můžete mít díky této dekoraci slunce doma!

 

 

Kovové slunce na zeď

Žlutá a zlatá jsou si velmi podobné – pokud vám tedy nevyhovuje zářivá žlutá, můžete sáhnout po tomto krásném kompromisu

 

Ostatní bytové doplňky

 

Nejen květiny či nástěnné dekorace umí ozdobit byt. Možná právě naopak – jsou to mnohdy drobnosti, které výsledný efekt a design dotáhnou k dokonalosti. Ať už jsou to kovové modely, vázy nebo hodiny, na poličce nebo komodě budou dělat parádu a žlutě zářit na celý dům.

Model kola

Model kola bude nejlépe vypadat na čestném místě ve vitríně nebo na polici

 

 

Modely letadel

Stylové žluté letadlo ocení jak dospělí, tak děti

 

Žlutá váza

Nádherná žlutá váza bude jednou z dominant v místnosti

 

 

Lampička do ložnice

Žlutou barvu (i když světlou) si můžete dopřát i ve formě lampičky na noční stolek

 

 

Goose Creek svíčky

Svíčka je nejen voňavým společníkem, ale díky výběru desítek barev může sloužit jako barevný doplněk

 

Stolní hodiny

Krásné retro hodiny můžete postavit na stolek nebo komodu

 

Žlutá barva mnohdy může působit lehce agresivně, rozhodně se ale doplňkům v této barvě nebraňte. Přinesou do domu život a určitě vás mnohdy zachrání před špatnou náladou. Už jen proto stojí za to řídit se letošními trendy!

 

Zdroj:

https://www.novinky.cz/bydleni/tipy-a-trendy/clanek/barvami-roku-2021-jsou-svetle-seda-a-oslnujici-zluta-40345717

NOVAline banner
Tagy: