Domovní číslo

Domovní číslo často napovídá o tom, co naleznete uvnitř stavení. Keramická čísla na dům naznačí, že i za dveřmi tohoto příbytku naleznete jistě i další dekorace z keramiky. Teploměry, keramická pítka do zahrady, nebo keramické postavičky v zahradě.

Kovaná domovní čísla budou jistě doplněna ve zbylých zákoutích interiéru nebo zahrady litinovými dekoracemi, konzolami, nebo litinovými teploměry.



Hmyzí hotely, které přilákají okřídlené pomocníky

Hmyz je důležitou součástí nejen českých zahrad. I přesto, že někteří jeho zástupci nám doslova pijí krev, jsou i tací, které na zahradě opravdu potřebujeme. Komáry a klíšťata bychom asi všichni nejraději vyhubili, když ale přijde na včelky, berušky nebo motýly, je více než příhodné, abychom tyto krasavce za každou cenu uchránili. Že to ale sami nezvládnete? Právě naopak! Od toho tu jsou hmyzí hotely, o kterých si v dnešním článku povíme. 



Vyrážíme sbírat dary lesa

Houbaření a sběr lesních plodů

 

Pokud trávíte léto doma v Česku, pak se vám naskýtá spoustu možností, jak si prázdniny užít. Pro někoho je nejlepším zážitkem vyrazit na kola nebo na vodu, pro někoho návštěva hradů a zámků a někdo zase miluje chvíle strávené v lese. Preferujete-li poslední možnost, určitě také rádi sbíráte houby a všechny lesní plody, a není divu! Tato činnost nejen uklidňuje, ale hlavně vám umožní odnést si domů spoustu dobrot, z kterých si můžete uvařit a upéct opravdové delikatesy. A jak se na to správně vybavit? To se dozvíte v následujícím článku.

 



Podsedáky na židle pro co největší pohodlí doma i na zahradě

Podsedáky na židle

Letní prázdniny jsou konečně tady! V dospělosti už je sice tolik “neprožíváme”, stále ale znamenají čas dovolených, chvíle s přáteli a hlavně spoustu slunečných dní strávených na chalupě nebo doma na zahradě. A co je jednou z nejdůležitějších věcí během volna? Rozhodně pohodlí!

Mít možnost se pohodlně usadit na židli doma nebo na zahradě, opřít se, a dokonce dát takzvaně nohy nahoru jsou věci, na které se mnoho z nás těší celý rok. Tyto chvíle mohou zpříjemnit třeba podsedáky na židle nebo pohodlné polštáře, kterými se můžete obklopit. Přesně o nich jsme si pro vás připravili dnešní článek.



Pelech pro psa potěší vašeho čtyřnohého miláčka, ale i vás

Pelech pro psa

 

Chcete dopřát svému pejskovi opravdové pohodlí? Máte doma pro pejska určené místo, na které se mu ale vůbec nechce lehat? Možná jste ještě neobjevili ten správný pelech pro psa!

 

Pes není jen domácím mazlíčkem. Ve většině případů se stane opravdovou součástí rodiny, parťákem do nepohody, hlídačem a bavičem v jednom. S vděčností a nadšením poslouchá naše příkazy a dost často za to očekává náležitou odměnu.

 

Správná péče o psa nevyžaduje ale pouze výcvik, ale i zajištění toho, aby se u vás pejsek cítil opravdu jako doma. Vedle správné misky na granule a vodu nebo perfektního vodítka je to právě i pelech pro psa. Dopřejte proto vašemu pejskovi za odměnu nejen pamlsek, ale i pohodlnou odměnu v podobě pelíšku. V dnešním článku se podíváme na vaše možnosti.



Ptačí budky a ptáčci na zahradě

Ptačí budky

 

Říká se, že první vlaštovka jaro nedělá. Možná jste jich, stejně jako my, za okny ale již viděli několik. I počasí venku napovídá, že jaro je snad konečně opravdu tu. Přirovnání s vlaštovkou také nebylo náhodné. Jaro znamená nový život nejen u rostlin a stromů, ale hlavně také u zvířat, ptáčky nevyjímaje.

 

Pokud máte zahradu nebo alespoň větší balkon či terasu, pak můžete ptáčky po dlouhé zimě přivítat několika způsoby. Krmítka nebo pítka pro ptáčky vytvoří pro všechny krásné opeřence prostor, kde si mohou odpočinout a načerpat síly. Chcete-li si ale opravdu získat jejich náklonost, pak se v dnešním článku podívejte na ptačí budky, které ptáčkům poskytnou místo k hnízdění a úkrytu.