Česnekové slavnosti Rosice 2021

NOVAline banner

Září je za rohem a s ním i tradiční Česnekové slavnosti, které se v Rosicích u Brna konají už po třinácté. Pokud, stejně jako my, si vaření bez česneku nedokážete představit, zakroužkujte si v kalendáři datum 11. září!

Rosické česnekové slavnosti

Hurá na česnek!

Vůně českého česneku na každém kroku, hudba mnoha žánrů, divadelní představení nejen pro děti, česnekové i jiné dobroty a samozřejmě i nějaké to tekuté osvěžení. V nabídce bude spoustu speciality pro masožravce i ty, co se bez něj obejdou a samozřejmě i něco sladkého na zub. Naplánujte si sobotní cestu na Zámek Rosice s celou rodinou a užijte si příjemný den se spoustou dobrot a zábavy.

    

Mimo výše zmíněného, se můžete těšit také na prohlídky zámku, v jehož areálu se Česnekové slavnosti odehrávají. Prohlédnout si můžete nejen jeho nádvoří a interiér, ale také zámeckou zahradu, která je příjemným místem k odpočinku. Pro děti je připraven doprovodný program a samozřejmostí je skákací hrad. Takže zábavu zde najde i ten největší neposeda.

Kdy to všechno vypukne a na co přesně se můžeme těšit?

8:00 Začátek farmářského trhu
Pro ranní ptáčata, která nebudou moci dospat, se v 8:00 otevírá farmářský trh. Svazek českého česneku, slané i sladké dobroty nejen s vůní česneku, výborné pivo, ale i dárkové předměty v podobě keramiky, či textilu, zde bude možné zakoupit.

9:00 Rosalky na arkádách.
Už v devět hodin nám zazpívá rosický sbor Rosalky, a tak se budeme moci hned z rána naladit na příjemnou notu.

9:30 Slavnostní zahájení
Bez toho by to nešlo! Oficiální zahájení slavností proběhne v 9:30 a poté už může vše vypuknout v plném proudu.

9:30 Cibálová muzika Galán – 1. Nádvoří
Tradiční cimbálovou muziku, bude možné poslechnout prakticky hned po slavnostním zahájení.

11:00 Labil Bones Věčně znovu. Pokolikáté už? – sokolská taškařice – 2. Nádvoří
Před obědem se můžeme těšit na divadelní představení.

12:00 Petra Borovičková Trio – 1. Nádvoří
K obědu, aby se nám lépe trávilo, bude možné poslouchat swing, jazz, latin music a gypsy music.

14:00 Duo HA-RO Hračky plačky – artistická klauniáda – 2. Nádvoří
Ve dvě hodiny tu máme i něco pro nejmenší návštěvníky.

15:00 Tremolo – 1. Nádvoří
Na závěr kulturního programu Česnekových slavností zahraje pěkně od podlahy bigbítová kapela.

Program je bohatý a pestrý, něco si zde bezpochyby najde každý člen rodiny. A hlavně si nezapomeňte koupit pořádnou zásobu česneku!

česneková dóza
Keramická dóza na česnek

Skladování česneku

A jak s česnekem naložit až si jej z Česnekových slavností přivezeme domů? Nejlepší je dostatečně proschlé česnekové palice skladovat v k tomuto účelu určených dózách. Ty jsou opatřeny větracími otvory, které zabrání plesnivění česneku a navíc i stylově vypadají, a tak perfektně zapadnou do každé kuchyně.

V našem e-shopu můžete vybírat z řady dóz na česnek. V nabídce máme jak keramické dózy, tak dózy plechové. Vhod může přijít i taška na česnek nebo drátěný košík, ve kterém můžeme česnek dosušit a současně nám vznikne i velmi pěkná dekorace. Stejným způsobem můžeme využít i nejrůznější mísy na ovoce.

Česnekovou výzdobu si můžeme doma vytvořit i bez pravého česneku. Zajímavé umělé květy česneku umístěné ve váze, budou krášlit náš domov i mimo sezónu jeho kvetení. Stejně tak jsou k dostání i svazky umělého česneku, které krásně vyniknou například na již zmiňované míse na ovoce.

Česnek je v české kuchyni prakticky nepostradatelnou ingrediencí, žádná domácnost bez něj zkrátka neobejde. A česnekové dekorace navíc navodí tu pravou venkovskou atmosféru v našich domovech i na chalupách.

česneková dóza
Plechová dóza na česnek

Pokud chcete ten nejaromatičtější česnek, sáhněte vždy po tom českém, a kde jinde jej získat než na Česnekových slavnostech v Rosicích u Brna! Aktuální program naleznete přímo na cesnekovky.com.

Česnekové slavnosti Rosice 2022 – plánováno na 10.9.2022

NOVAline banner
Tagy: