Těsto na perníčky

Máme tu skvělý recept na Těsto na perníčky! Připravit ho je opravdu snadné. Stačí smíchat 400 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, lžičku jedlé sody a 2 lžičky perníkového koření. Potom přidáme 2 větší



Zahradní lavice s úložným prostorem

Zahradní lavice s úložným prostorem určená pro vnitřní i venkovní umístění.   Kovové zahradní lavice, nebo dřevěné zahradní lavice? Jaký typ vybrat a podle čeho se rozhodnout?
      

Zahradní lavice z jasanového dřeva s lakem na povrchu. Odolá i vnějším vlivům v letním počasí. Na zimu je ale potřeba zahradní lavici zazimovat a umístit na suché místo, aby nedošlo ke zbytečnému poškození vlivem deformace dřeva.  Je potřeba mít na paměti uskladnění polštářů a ochranu bytového textilu umístěného v odkládacím prostoru.



Green Gate Alice – v říši stolního nádobí pastelových barev

Dánská značka Green Gate je oblíbená po celém světě a její výrobky, které zahrnují bytové doplňky, kuchyňské vybavení a nejrůznější dekorace, v sobě snoubí hravý skandinávský styl, kombinující venkovské tradice s moderním stylem života, obohacené o okouzlující škálu barev.



Česnekové slavnosti Rosice 2021

Září je za rohem a s ním i tradiční Česnekové slavnosti, které se v Rosicích u Brna konají už po třinácté. Pokud, stejně jako my, si vaření bez česneku nedokážete představit, zakroužkujte si v kalendáři datum 11. září!



Pozvánka na Česnekové slavnosti 2021 v Rosicích u Brna

Široko daleko nejvoňavější slavnosti se nezadržitelně blíží. Všichni milovníci českého česneku a dobré zábavy pozor!



Vyrážíme sbírat dary lesa

Houbaření a sběr lesních plodů

 

Pokud trávíte léto doma v Česku, pak se vám naskýtá spoustu možností, jak si prázdniny užít. Pro někoho je nejlepším zážitkem vyrazit na kola nebo na vodu, pro někoho návštěva hradů a zámků a někdo zase miluje chvíle strávené v lese. Preferujete-li poslední možnost, určitě také rádi sbíráte houby a všechny lesní plody, a není divu! Tato činnost nejen uklidňuje, ale hlavně vám umožní odnést si domů spoustu dobrot, z kterých si můžete uvařit a upéct opravdové delikatesy. A jak se na to správně vybavit? To se dozvíte v následujícím článku.