Co darovat k Vánocům

Kategorie: Vánoční dárky,

NOVAline banner

Co darovat k Vánocům

Měla by to být čistá radost, dávat a přijímat dárky. Ale často se nám stává, že onu  radost trošičku kazí myšlenky typu co já mu/jí zase koupím, co když se mu/jí

 

to zase nebude líbit….

Kdo ocení dárky všeho druhu nejlépe, jsou určitě malé děti. Ty ještě nepřepočítávají hodnotu balíčků na koruny či eura a jsou nadšené už jen tím, že mohou trhat papíry a beztrestně je pohazovat, kam je jim libo.

 

 

 

V tom jsou možná trochu podobné našim čtyřnohým psím kamarádům, které jsme si také zvykli obdarovávat. I ti se budou s nadšením vrhat do hromad vánočních dárků a očichávat, který je asi ten jejich.

Možná nejtěžší je trefit se do vkusu teenagerům.  Moje známá přestala kupovat dárky svým synům v okamžiku, když  o Štědrém večeru uslyšela jejich znechucené:“Mami, jak jsi jen mohla!“ Ty tam jsou doby, kdy  kluci i holky našly pod stromečkem dárky téměř totožné s tím, co Ježíšek nadělil jejich kamarádům, a dokonce se s tím spokojili.

 

 

 

 

 

Často vybíráme i dárek pro kolegyni či kolegu z práce. Tady už někdy bývá těžší, nesplést se. Dám mu láhev a bude to vypadat, že pije. Dám jí parfém a bude to vypadat, že mi málo voní. Ale ne, nebudeme si kazit potěšení z výběru dárků těmito myšlenkami. Když zvolíme věc, která se líbí nám, určitě potěší i obdarovaného. A i zde platí, že méně je často více. Praktické pantofle a deštníky na ně určitě čekají pod domácím stromečkem. Takže máme možnost sáhnout k neotřelým pozornostem – co třeba načančaná panenka pro dámu nebo model automobilového veterána pro muže? Či roztomilá vánoční postavička nebo ozdoba? Je vůbec možné podobným způsobem nepotěšit?

 

 

 

 

NOVAline banner
Tagy: