Dáme si kávu?

Kategorie: Kuchyně,

NOVAline banner

Káva

 

Pro většinu z nás je pití kávy symbolem odpočinku, relaxace a dobré pohody. Každý z nás má oblíbený ten svůj šálek, hrneček nebo sklenici, z níž mu káva chutná prostě nejlépe.

Každý z nás preferuje jiný druh a značku kávy, někdo má rád horkou, jiný studenou, někdo sladí a někdo ne. Mnozí zkouší kávu různým způsobem ochutit,  mimochodem ta ochucená medem a přizdobená špetkou skořice chutná přímo báječně.

Různí se i surovina, z níž  kávu připravujeme. Vzhledem k zaneprázdnění, které zná asi každý, je nejjednodušší jít do obchodu, vybrat si sáček s oblíbenou značkou, doma nasypat, zalít vroucí vodou a pochutnat si.

 

 

Někdy však najdeme volnou chvilku a potom si kávu hodláme zvláště vychutnat a dobít baterky do dalších dní. Potom je výborné sáhnout po některém ručním mlýnku.

 

 

Již jeho podoba, tvar, zdobení připomíná staré dobré časy, kdy si kávu mleli pravidelně v každé domácnosti. Užijme si tedy přípravu kávy a udělejme si z ní náš malý soukromý rituál. Zajisté nás nepovzbudí jen omamná chuť a vůně připraveného nápoje. Ale jen myšlenka na její přípravu bude mít ty správné relaxační účinky, uvidíte.

 

 

A také bychom ke kávě měli něco dobrého zakousnout, nemyslíte? Ale o tom už zase příště.

 

 

NOVAline banner
Tagy: