Jak na dětský pokoj ve vintage stylu?

NOVAline banner

Dětské pokoje mnohdy hýří výraznými barvami a vzory, že z toho jde hlava kolem. Hravý a veselý pokoj však dokážete zařídit i v jemných tlumených barvách, stačí se zaměřit na správné doplňky, které vykouzlí z pokoje pohádkové království.

 

Když jsme poprvé zahlédli fotografie dětského pokoje paní Kláry, věděli jsme, že přesně takový pokojíček nám na blogu nesmí chybět. Decentní a elegantní dětský pokoj ve vintage stylu, ten si prostě svoji chvíli slávy zaslouží. Tak se pojďte porozhlédnout po království, kterému kraluje malý Miky.

 

 

Při zařizování dětského pokoje tak nemusíte nutně vybočit ze stylu celého bydlení. Vlastně se stačí držet stejných pravidel, jako při zabydlování jakékoli jiné místnostiv domě. Jen je potřeba myslet na nezbytnosi, které děti potřebují.

 

Pro novorozence toho příliš nebude. Postačí kvalitné dřevěná postýlka, přebalovací pult a skříň na oblečení.

 

Větší děti (i Vy) ocení dostatek úložného prostoru na hračky. Místo plastových boxů můžete pořídit třeba hezké proutěné koše nebo velkou dřevěnou truhlu.

 

 
Tento kouzelný dětský pokoj je perfektní ukázkou toho, jak i staré věci mohou být dnes stále plně funkční. Většina vybavení pochází ze staré babiččiny půdy a z bazaru. Někdy prostě ty největší poklady máme přímo pod nosem ( v tomto případě nad hlavou) a chodíme kolem nich bez povšimnutí. A to je velká škoda.

 
“Ze starého nové”. Tímto heslem se paní Klára při zařizování držela a nám se to moc líbí. Pokoj má styl, atmosféru i duši.
 

Kromě toho, že dala nový život spoustě nábytku i dekoracím, vyrobila pro svého syna také lapač snů, taburet, kapsář, mantinel a polštáře na postel. Do pokoje tak vložila kus svojí práce i srdce. Pokojíček byl vybudován s velkou láskou a i z fotek je to cítit.

 

 

Zaměřte se na detaily! Obrázky na stěny, police na drobné doplňky i lapač snů. Jen tak dokážete vytvořit místo, které budete celá rodina milovat.

 

 

Za veškeré fotografie mockrát děkujeme paní Kláře.

 

Váš tým NOVAline

 

Sledujte nás i na FB

NOVAline banner
Tagy: