Dezinfekce na ruce

NOVAline banner

Dezinfekce na ruce svépomocí.  Situace, která nastala a dezinfekce rukou je nedostatkový zbožím, jsme se rozhodli poradit si sami z dostupných prostředků.

 

Skoro na každé chalupě nalezneme izopropyl alkohol, (izopropanol), nebo kosmetický líh z lékárny (provizorně technický líh).  Ve staré lékárničce se jistě ukrývá i 3% peroxid vodíku.

 

S těmito přípravky si můžeme provizorně vyrobit antibakteriální gel na ruce, který pomůže provizorně do chvíle, kdy budou tyto běžné přípravky zase volně v prodeji.  Jako prevence při dezinfekci rukou na chalupě jistě provizorně poslouží.

 

dezinfekce

Dezinfekce na ruce

 

Pro naředění budeme ještě potřebovat destilovanou vodu, nebo alespoň převařenou vodu.  A pokud bychom v lékárničce nalezli glycerín, nebo glycerol, zamezili bychom i vysoušení pokožky po používání dezinfekčního gelu.   Pokud se Vám nepodaří doplnit dezinfekční gel glycerínem nebo glycerolem, používejte po použití dezinfekce, hydratační krém na ruce, který pokožku opět zvláční.

 

Uvedené informace nejsou klinicky ověřené. Jedná se provizorní řešení a popis, jak jsme aktuální situaci s nedostatkovou dezinfekcí vyřešili 18.3.2020 my.

 

Dezinfekce není určena pro dlouhodobé používání, jelikož vysušuje pokožku a jedná se o provizorní řešení. Kdokoliv si ale může na vlastní zodpovědnost vyrobit tento provizorní prostředek.  Klasické dezinfekce na ruce, které jsou za běžných podmínek v prodeji mají dermální testy a jsou na rozdíl od doma vyrobeného přípravku testovány.

 

dezinfekce na ruce

Provizorní výroba dezinfekce na ruce na chalupě

 

1000ml = 100%

budeme potřebovat:

 

83,33 % (96% kosmetického lihu)

4,17% (3% peroxidu vodíku)

1,45% (glycerolu)

11,05% (destilované vody)

 

NOVAline banner
Tagy: