Dýňobraní

Kategorie: Podzim,

NOVAline banner

Dýňobraní

Jaro a léto jsou požehnaná období. Dnes to možná tak nevnímáme, vždyť v jakémkoli supermarketu nakoupíme cokoli prakticky po celý rok.

Dříve tomu tak samozřejmě nebylo. Mnozí z nás si dobře pamatují, jaká to byla sláva, když se na Mikuláše objevily první mandarinky.

 

 

A ještě ve větším dávnověku nebylo k mání nic, co lidem na zahrádkách a políčkách nevyrostlo. A tak se všichni těšili na dobu sklizně a s radostí očekávali úrodu, která znamenala obživu a konec strádání.

 

 

Dýně na Halloween

Krásná Halloweenská nebo podzimní dekorace v podobě veselého svícnu

V létě se sklízí obilí, v září začíná vinobraní. V říjnu a možná trochu později nastává dýňobraní. Obrovské dýně zdobí zahrádky docela dlouho a připomínají velké či menší oranžové kameny, které rostou doslova před očima.

 

 

Dýňobraní

Do dýně můžete dát čajovou svíčku a užít si zajímavého světla

 

Ti z nás, kteří vše rádi zužitkují, už se těší na dýňové zelí, nejlépe s pečenou husičkou, že ano. A ti, kteří se rádi kochají a jsou kreativní, už se nemohou dočkat, co se jim z dýní podaří vyrobit a vydlabat. Zasmušilé podzimní večery se rozzáří rozsvícenými příšerami vyrobenými z dýňové úrody. Možná trochu nahánějí hrůzu, ale rozhodně se na ně každým rokem znovu a znovu těšíme.

 

Dýňobraní

Keramický svícen dýně můžete dát za okno

 

Pokud si svoji strašidelnou lucernu rozhodnete vyrobit sami, určitě se vám budou hodit svíčky, které do ní vložíte. Podle velikosti dýně vybírejte i velikost svíčky.

 

Zapalovací svíčky

Do dýně opravdové i keramické můžete umístit i tyto krásné svíčky

 

 

Svíčka na dýňobraní

Žádné správné dýňobraní se neobejde bez zapálené svíčky

 

 

LED svíčka

Pokud chcete, aby dýňová lucerna svítila i přes noc, bezpečnou variantou je právě LED svíčka

 

A jaké je to u vás – skončí vaše dýně na talíři, nebo bude svítit v podzimní tmě?

NOVAline banner
Tagy: