Deštníky – naši nepostradatelní společníci v podzimních plískanicích

Kategorie: Deštníky, Podzim,

Podzim je tu v plné kráse! Kochání se proměnami přírody a procházky lesem oplývajícím nekonečnými barvami, však jsou ruku v ruce s dešťovými přeháňkami, které k podzimu prostě patří. Bez deštníku se zkrátka neobejdeme. Co třeba chvilkový splín z podzimní plískanice nerozehnat troškou barev? Ideálně vám k tomuto účelu poslouží právě veselý deštník.



Dušičkové dekorace

Dušičkové dekorace

Dušičky jsou velice významným podzimním dnem. 2. listopadu každý rok si připomínáme naše blízké, kteří už s námi nemohou být. Na zemřelé samozřejmě myslíme celý rok, Dušičky jsou ale příležitostí hezky se postarat o místo jejich posledního odpočinku a zvelebit jej. Tradicí je například zapálit svíčku, položit věnec nebo čerstvé květiny či jiné dušičkové dekorace.

 

Co si pod pojmem dušičkové dekorace představit? Všechny dekorace či aranžmá, která mohou mile a důstojně vyjádřit naši náklonnost a vzpomínky na zesnulé – například sošky, světelné dekorace, dekorace s motivy srdce a jiné. V dnešním článku si některé z nich blíže představíme.

 



Podzimní dekorace do bytu

Podzimní dekorace do bytu

 

Podzim je tu a brzy se budou krásně barvit listy, přijde babí léto a na nás padne i trocha melancholie po teplém létě. Nenechte se odradit a přivítejte podzim s otevřenou náručí! Třeba si zútulněte byt pomocí nějaké podzimní dekorace do bytu.

 

Takové dekorace nemusíte jenom kupovat. Pokud jste alespoň trošku zruční (nebojte, stačí opravdu jen trošku!), můžete si podzimní aranžmá vyrobit i svépomocí. Stačí vám jen pár pomůcek a hlavně spousta podzimních přírodnin. Zajděte tedy do blízkého lesa nebo parku, utrhněte pár větviček, nasbírejte šišky a pusťte se do vyrábění.

 



Podzimní dekorace do truhlíku

Podzimní dekorace do truhlíku

 

Sychravé počasí a chladné noci nám v poslední době napovídají, že podzim už je opravdu tady. A že je na co se těšit! Jeden z nejbarevnějších měsíců nám brzy nabídne spoustu přírodních skvostů, kterými si můžeme ozdobit obydlí.

 

Kreativitě se meze nekladou. Můžete si vytvořit ozdobný věnec, dekoraci na stůl nebo třeba podzimní dekorace do truhlíku. Podzim nám k tomu nabízí velké množství přírodnin, z kterých můžeme tvořit – šípky, kaštany, jeřabiny, žaludy, zkrátka všechno, co vás napadne!

 

V tomto a dalších článcích na našem webu tedy můžete načerpat inspiraci a pustit se do podzimního tvoření!

 



Podzimní dekorace

Podzimní dekorace a jak je vyrobit

 

Podzim se neodvratně blíží a s ním přichází i pestrobarevné podzimní dekorace. Nenechte se ale oklamat! Nemusíte za ně utrácet tisíce, snadno je s malou pomocí vytvoříte sami!

 

Nejvíce materiálu i inspirace samozřejmě najdeme v přírodě okolo sebe. Základem pro nádhernou podzimní dekoraci se může stát pár koupených vřesů, větvičky ze zahrady, proutí, kaštany, ořechy, uschlé bobule, kůra, mech nebo oblíbené dýně.

 

Dekoraci můžete nechat čistě přírodní, nebo ji doplnit drobné koupené dekorativní předměty jako jsou světýlka nebo závěsné dekorace. V tomto článku si představíme várku inspirace na kreativní podzimní tvoření.

 



Louskáček na ořechy jako užitečný pomocník v domácnosti

Louskáček ořechů – užitečný pomocník

 

Podzim se blíží a s ním i sezóna ořechů. Ať už milujete lískové nebo vlašské, vždy potěší, když je nemusíme kupovat z obchodu. Pokud máte ořešák na zahradě nebo máte dobré známé, pak máte jistě zásobu kvalitních “domácích” ořechů. To s sebou ale nese jednu ne vždy příjemnou povinnost – louskání.

 

Louskání je sice daní za skvělou chuť kvalitních oříšků, když máte ale správné náčiní, může se z toho vyklubat i uklidňující činnost. Je tedy dobré vybrat správný louskáček na ořechy, který vám skvěle sedne do ruky.