Grilovací jehly na špízy
Kategorie: České kovářské výrobky,
Grilovací jehly na špízy
Grilování je asi jednou z nejoblíbenějších letních kratochvílí. A není divu, ať už grilujete pouze s rodinou nebo i s přáteli, vždycky jde o krásné společné chvíle plné dobrého jídla, pití a zábavy. Zahradní BBQ párty jsou ale dost omezené počasím a ročním obdobím – většinou můžeme začít v červnu a skončit už koncem září. Pokud ale máte pergolu či krytý altánek, můžete si takovou grilovačku uspořádat i v chladnějším, méně přívětivém počasí. Stačí gril nebo přenosné ohniště s roštem přesunout pod stříšku venku a rozpálit uhlíky.
Pokud ale možnost grilovat venku nemáte, nemusíte zoufat. Máte chuť na křehké špízy z grilu, ale nevíte jak na ně? Grilovací jehly na špízy z kvalitního materiálu od českých kovářů vám navodí atmosféru letního grilování i doma u trouby. Stačí na ně všechny vaše oblíbené ingredience, zabalit do alobalu, dát na pečící papír nebo podložku a za půl hodinky už si můžete pochutnat. Pojďte se s námi podívat na všechny jehly z naší nabídky.
Grilovací jehly
Grilovací jehly na špízy můžete využít v létě na grilu i v zimě v troubě nebo dokonce na pánvičce. Oproti obyčejným špejlím jsou i šetrné k prostředí – nevyhodíte je hned po jednom použití, ale díky kvalitně odvedené kovářské práci vám vydrží dlouhá léta.
Jehly si můžete vybrat ve dvou variantách – obyčejné, leč praktické nerezové jehly dlouhé 32 cm, na které se vám pohodlně vejdou ingredience na jeden špíz. Druhou variantou jsou řemeslné jehly s ozdobným kováním na rukojeti, díky které se budou dobře držet. Oba typy mají na konci očko, za které je můžete zavěsit například u grilu nebo doma v kuchyni.
Špízy
Špízy jsou velice vděčným jídlem – příprava nezabere mnoho času, výsledek je hotový během třičtvrtě hodiny a navíc je velice chutný. Na špejle nebo jehly můžete dát všechny své oblíbené věci. Milovníci masa můžou zvolit klasickou kombinaci vepřového masa, kvalitní klobásky, sýra, papriky a cibule. Vegetariáni si pochutnají na špízech z žampionů, cukety, tofu nebo sýru Halloumi a s bylinkovým dipem. Když je vše navíc naservírováno na ozdobných talířích a tácech, můžou se špízy stát hitem nedělního oběda nebo zahradní oslavy.
Tip na závěr: aby si špízy zachovaly šťávu a byly krásně měkoučké, nechte je po celou dobu zabalené v alobalu.