Hodiny se zvuky zvířat a jejich nastavení

NOVAline banner

Hodiny se zvířecími zvuky

 

Co by nemělo chybět v žádné domácnosti? Přece hodiny! Nejen že ukazují čas, plní i dekorativní funkci, která je stejně důležitá. A hodiny se zvuky zvířat budou opravdovou ozdobou každé místnosti. Jsou skladné, velké tak akorát a navíc vás každou hodinu potěší zamňoukáním, zaštěkáním nebo jiným roztomilým zvukem.

 

Pokud již tyto hodiny doma máte, ale nevíte si rady s jejich nastavením, pak je dnešní článek právě pro vás. Ukážeme si jak nastavit hodiny tak, aby zůstaly funkční všechny jejich části a hodiny vám vydržely dělat radost dlouhé roky.

 

 

Nástěnné hodiny

 

Hodiny se zvuky zvířat

 

V naší nabídce najdete hned 4 typy hodin se zvířecími zvuky – hodiny se zvuky psů, koček, domácích zvířat nebo ptáčků. Tyto hodiny mají několik výhod. Jsou přiměřeně velké, takže se hodí na každou zeď do jakékoliv místnosti. Hodí se jak pro dospělé, tak pro děti. Děti se, obzvlášť díky hodinám se zvuky ptáků, mohou učit rozpoznávat různá zvířátka našich končin. Hodiny navíc budou krásným dárkem k Vánocům nebo k narozeninám.

 

Hodiny vydávají zvuk každou hodinu mezi 5. hodinou ráno a 22. hodinou večer. Nemusíte se proto bát, že by vás v noci budily.

 

Hodiny se zvuky zvířat

Psí hodiny vám přehrají zvuk špice, mopsa nebo třeba bígla

 

 

Hodiny na zeď

Každou celou hodinu vám tyto hodiny oznámí roztomilým zamňoukáním

 

 

Ptačí hodiny

Zvuky na ptačích hodinách jsou: pěnkava, kukačka, koňadra, strakapoud, drozd, sova, střizlík, kos, modřinka, slavík, červenka, puštík obecný

 

 

Hodiny se zvuky zvířat

Hodiny s farmářskými zvířaty váš potěší například zvuky prasátka, kuřat nebo koně

 

 

Nastavení hodin se zvuky

 

Jakmile se vrhnete do rozbalování hodin, setkáte se s první “překážkou” – jak dostat hodiny ven z krabice. Na zadní straně krabice objevíte dva šrouby. Pokud nepůjdou povolit ručně, použijte šroubovák, který šroubky povolí.

 

Základem pro to, aby vám hodiny se zvuky zvířat dobře fungovaly, jsou 3 baterie typu AA. Určitě nekombinujte staré s novými a pokaždé použijte pouze nové. Ručičky budete moci otáčet pomocí kolečka na strojku na zadní straně hodin. Při nastavování času se snažte vždy otáčet ručičky hodin pouze vpřed, nikoliv dozadu. Tak by mohlo dojít k pomíchání zvuků na hodinách.

 

A jak zvuky zvířátek správně nastavit? Nastavte kolečkem čas hodin například na 14:05 (u hodin s ptačími zvuky to odpovídá kukačce). Na strojku najdete kulaté tlačítko, které mačkejte pomalu a vytrvale až ke zvuku kukačky. Nelekejte se, mezi 10 hodinou a 5 hodiny nic nepřehrají, vy ale mačkejte tlačítko stále dál. Až dojdete ke kukačce, máte zvuk správně přiřazený k času. Pak už můžete nástěnné hodiny nastavit na aktuální čas.

Hodiny na stěnu

Hodiny se dodávají v praktické krabici

 

 

Hodiny se zvuky zvířat

Nastavení hodin zvládnete opravdu za pár minut

 

 

Hodiny s ptačím zpěvem

Hodiny potěší jako dárek pro vaše blízké, ale také jako malá radost pro sebe

 

 

Změna času

 

A jak nastavit hodiny se zvuky zvířat v době změny letního času na zimní o jednu hodinu zpět? Určitě ručičky nevracejte, mohlo by totiž dojít k pomíchání zvuků. Raději přetočte ručičky o 23 hodin dopředu a vše zůstane tak, jak má. Při změně zimního času na letní stačí posunout ručičky pouze o jednu hodinu vpřed.

 

Údržba

 

Nezapomínejte ani na správnou údržbu hodin. Čas od času otřete hlavně zadní stranu navlhčeným hadříkem, abyste je zbavili nečistot. Někdy se může stát, že budou hodiny zevnitř lehce orosené. To závisí na místě, kam hodiny umístíte. Nicméně se nemusíte obávat, kapky se zase po chvíli vysuší.

Myslete take na to, že hodiny se zvuky zvířat jsou vhodné pouze do interiéru, neumisťujte je proto ven pod altánek ani na fasádu domu a raději si je užijte v obývacím pokoji či ložnici.

 

 

Nástěnné hodiny

NOVAline banner
Tagy: