Jarní dekorace

NOVAline banner

Už jen chvíli a jaro je tu!

 

Připravte se na první dlouho očekávané slunečné dny, první sněženky a probouzení přírody. Obklopte se dekoracemi, které nenechají jaro dlouho spát.  I drobné dekorace dokážou proměnit místnost v útulné a příjemné místo pro práci i relaxaci.

 

jarní dekorace Zdroj: Pinterest

 

 

Jarní dekorace jsou tradiční výzdobou venkovských stavení, rodinných domů i bytů. Nejčastěji se zdobí kuchyně a jídelny, které jsou takzvaným srdcem domova.

 

Živé květiny probudí každý interiér, rozzáří a oživí kdejaký stůl, komodu i polici. Pomocí dřevěného tácu můžete vytvořit malou jarní zahrádku i na Vašem stole. Na tác umístěte narcisky, primule, tulipány nebo hyacinty a uvidíte, že květiny vnesou k Vám domů jarní atmosféru.

 

jarni dekorace inspirace

květinové dekorace

 

 

 

Na portálu Abeceda zahrady a bydlení jsme objevili krásný článek, který je věnovaný právě jarním květinám a dekoracím.(http://abecedazahrady.dama.cz/clanek/jarni-atmosferu-vam-domu-vnesou-svezi-kvety)

 

Rádi bychom se s Vámi podělili o malý úryvek z tohoto článku. Snad Vás také příjemně naladí a vnese kousek jara i k Vám do domu.

 

———————————————————————————-

Květiny nejsou jen krásné na pohled či voňavé. Mají také schopnost potěšit, uklidnit, inspirovat, čímž pozitivně ovlivňují naši psychiku. Blahodárně na nás působí zvlášť na jaře, kdy potvrzují, že zima už je pryč. Jakými květy vyzdobíte svá obydlí na Velikonoce?

 

Květinových svátků je v době, kdy se příroda probouzí, dost Mezinárodní den žen, Velikonoce, Den matek a tak se nám, ženám, zvyšuje šance, že nás manžel či přítel na jaře nejednou potěší voňavým pugétem.

 

Dopřejte si květinový doping

Jen málo z nás dostává květiny tak často, jak by si přálo. Tak proč se jimi čas od času nepotěšit sama?

Pokud čerstvým květinám doma vyčleníte stálé místo, prospějete nejen sobě, ale i svým nejbližším. Koktejl svěžích květinových barev a vůní je silný životabudič, který spolehlivě vlévá novou krev do žil. Květiny vnášejí do našeho života vzrušení, náboj a energii. Mají schopnost pozitivně ovlivnit naše pocity, nálady a emoce.

 

umělé tulipány

 

 

A jaké květiny vybrat?

 

Hyacinty provoní jarní dny

Hyacint má mezi početnými vonnými květinami významné místo. Jeho vůně je sladká, silná, a přesto jaksi jemná. Žádný voňavkář nebo míchač parfémů nemá lepší nos než matka příroda. Šlechtěné odrůdy Hyacinthus orientalis mají zřejmě nejvýraznější vůni.

 

hyacinty

 

 

 

Tulipán: oblíbený evergreen

Tulipány jsou známé jarní evergreeny, které byt naplní svěžestí probouzející se přírody. Vybírat lze z řady pastelových i zářivých barev, přičemž nejoblíbenější jsou žluté a červené. V závislosti na zvoleném odstínu získává kytice v mžiku jiný ráz.

 

tulipány – zdroj fotografie: Pinterest

 

 

Pokud chcete, aby Vám tulipány dělaly radost dlouhé měsíce, zkuste vyměnit kytici živých tulipánů za umělé.

Sice nevoní, ale jsou k nerozeznání od těch živých.

 

UMĚLÉ TULIPÁNY

►  https://www.novaline.cz/index.php?page=5&pages=293&seo=tulipany

 

umělé tulipány

 

 

Narcis: voňavý klenot jara

Křehké voňavé klenoty, to jsou květy narcisů v jarních aranžmá. V jednom ohledu je možné srovnat je s tulipány jsou to poslové jara. V sortimentu najdeme většinou žlutou barvu, v malém množství se můžeme setkat s oranžovými a bílými narcisy.

 

 

 

jarní květinové dekorace

 

 

FAcebook baner

Našich fanoušků si vážíme!

NOVAline banner
Tagy: