Jednorázové roušky

Kategorie: NOVAline,

NOVAline banner

Jednorázové roušky a prevence

 

Rok 2020 je jistě pro každého z nás plný nečekaných a nových výzev, obzvlášť ze zdravotního hlediska. Ač nás někdy může přepadnout panika či zlost z celé této neznámé situace, musíme si udržet optimismus a neklesat na duchu, protože jen tak se může vše vrátit zase zpátky do starých kolejí.

 

Pro to, abychom si zase mohli nahlas vesele zpívat a potkávat se s přáteli v našich oblíbených restauracích můžeme udělat mnoho, a navíc nic obtížného. Základem jsou zakrytá ústa a nos, abychom minimalizovali riziko přenosu viru – ať už pomocí jednorázové roušky, látkové roušky, respirátoru nebo šátku.

 

Na první pohled a pocit se může zdát rouška jako něco nepříjemného. Je ale dobré podívat se na její nesporné výhody. Vedle ochrany před onemocněním si z roušky můžeme udělat krásný módní doplněk a v chladných měsících bude úžasnou ochranou před namrznutím obličeje! Neklesejte tedy na mysli a pojďte se s námi pomocí dnešního článku podívat na to, jak s jednorázovými rouškami zacházet.

 

 

Jednorázové roušky

 

Jednorázové roušky

 

Jak tedy správně roušku nosit, aby nás dostatečně ochránila?

 

Jak už bylo řečeno výše, základem jsou určitě zakrytá ústa i nos. Jednorázové roušky z naší nabídky jsou opatřeny všitým klipsem na nos, takže budou na obličeji perfektně držet. Důležité je taky nasazování roušky čistýma rukama, proto si před nasazením ruce vydezinfikujte nebo umyjte mýdlem, ideálně antibakteriálním.

 

jednorázová rouška

Roušky jsou vyrobeny z klasického modrého zdravotnického materiálu.

 

Gumičky za uši jsou z velice jemného materiálu, proto nehrozí, že by vás rouška tahala nebo jste měli nepříjemný pocit za ušima. Všechny gumičky jsou o celkové délce asi 20 cm.

 

jednorázové roušky skladem

Roušky jsou snadno tvarovatelné

 

Rozměr jedné roušky je následující: šířka 17,5 cm a výška 9,5 cm. Bude tedy sedět na menší i větší obličeje.

 

jednorázové roušky 50ks

Hodí se například do kabelky nebo batohu jako “záchrana”, když zapomenete látkovou

 

Jednorázové roušky prodáváme po 1ks nebo v balení po 10, 50 či 100 kusech. Roušky mají certifikaci CE, takže splňují všechny směrnice a požadavky na bezpečnost a ochranu zdraví.

 

rouška jednorázová

Jednorázové roušky jsou prodyšnější než dvouvrstvé bavlněné

 

Péče o roušky

 

Jednorázová rouška je opravdu jednorázová, proto ji nepoužívejte vícekrát. Rouška má životnost cca 2 hodiny, podle toho, jak se při dané aktivitě zadýcháte. Pokud je tedy používáte v práci, je dobré ji alespoň 2x či 3x za den vyměnit. Jsou vhodnější zejména na krátké “vycházky” do obchodu nebo na poštu.

 

Roušku sejímejte z obličeje vždy jen za gumičky za ušima. Použitou roušku vyhoďte do směsného odpadu nebo ji můžete spálit v kamnech. Po sundání si nezapomeňte umýt a vydezinfikovat ruce.

 

jednorázové roušky levně

Můžete si pořídit roušky po jedné, ale i ve velkém balení do zásoby

 

Pravidlo 3R

 

Pravidlo 3R

Užitečné pravidlo 3R – Ruce, Roušky, Rozestupy. Více informací najdete na oficiálních stránkách Ministerstva zdravotnictví (www.mzcr.cz)

 

 

Pravidlo 3R, jak jej nazvalo Ministerstvo zdravotnictví, je soubor tří velice jednoduchých kroků, které zvládne dodržovat každý z nás a zajistí si tak menší pravděpodobnost (ne však nulovou) nákazy koronavirem či jiným onemocněním.

 

První “R” znamená ruce – při každé možné příležitosti, zejména po návratu z venku (z obchodu, z práce, z návštěvy), si umyjte ruce nebo případně vydezinfikujte dezinfekcí.

 

Druhé “R” znamená roušky – do vnitřních prostor, ale i na rušnou ulici či do MHD, si nezapomínejte brát jednorázovou roušku nebo roušku látkovou. Procento pravděpodobnosti nákazy je totiž znatelně menší, než s nezakrytými ústy a nosem. A berme to pozitivně – v chladných měsících nás můžou roušky ochránit i před zimou!

 

Třetí “R” znamená rozestupy – tam, kde je to možné, tedy převážně v obchodech, muzeích, veřejných prostranstvích, se snažte dodržovat alespoň dvoumetrové rozestupy od ostatních lidí.

 

 

Věříme, že společně to zvládneme! Přejeme vám pevné zdraví.

 

 

Jednorázové roušky

 

NOVAline banner
Tagy: