Keramika a sklo do kuchyně … kolekce La Rochére France 2014

Kategorie: Kuchyně,

NOVAline banner

V chalupářské kuchyni se nádherně vyjímá keramické nádobíhrníčky, dózy, džbánky, talíře, misky – to vše a mnohé další používaly už naše babičky, které v keramice navíc jídlo rovnou i připravovaly. Do přípravy pokrmů můžeme tedy keramiku zapojit i my.

 

Nejvíce využívané jsou různé nádoby na pečení – formy na koláče, buchty nebo pekáče na maso.

 

 dóza na kávu

 

Kombinace bílé a modré barvy na nádobí na nás působí opravdu ,,babičkovsky,,.

 

Tyto krásné dózy na cukr, čaj a kávu jsme pro Vás vybrali na výstavě TENDENCE 2014 a v nabídce budou zařazeny již na přelomu září/října 2014.  Nezapomeňte tedy sledovat v následujících týdnech kategorii NOVINKY, ve které Vám budeme představovat spoustu nových keramických dekorací a bytových doplňků.

 

Ve stejném motivu se můžete těšit i na hrníčky, ze kterých bude Vaše oblíbená káva či čaj chutnat ještě lépe.

 

Pokud máte raději méně zdobení, ale bílo-modrá kombinace je pro Vás to pravé, snad Vás potěší dózy na potraviny ve střídmějším stylu. Říká se, že v jednoduchosti je krása. A něco na tom určitě bude. Ať už Vás osloví víc ty zdobené či jednoduché, budou v každém případě ozdobou celé kuchyně.

 

 dózy na potraviny

 

Již zmíněné formy na koláče jsou oblíbeným kouskem v kuchyni každé kuchařky, která se ráda pochlubí nejenom svým kulinářským uměním, ale také stylovým kuchyňským vybavením. Keramická forma na koláč je zasazena do proutěného koše a na středu formu je zdobení dekorem levandule.

 

formy na pečení

 

Zapékací mísy jsou univerzálním kouskem pro každodenní přípravu pokrmů. Mísa se stane i u Vás doma nepostradatelným pomocníkem v kuchyni při pečení,  zapékání a skladování nejrůznějších pochutin.

 

Takové pečené masíčko, zapečené těstoviny nebo brambory neodmítne nikdo s prázdným žaludkem a mlsným jazykem.

 

zapékací mísa keramická

 

V nabídce naleznete momentálně dva druhy zapékacích mís. Obě jsou oválné o rozměrech 24x36x9cm. Jsou vyrobeny z bílé keramiky, která je jemně zdobená.

 

Liší se od sebe tím, že jedna mísa je opatřena praktickým kovovým stojanem se dvěma uchy. Nemusíte tedy používat jiné podložky a obávat se popálení stolu či kuchyňské pracovní desky.

 

zapékací mísa

 

Nejenom keramika, ale i sklo patří do kuchyně. Kolekce La Rocheré France je krásným příkladem toho, že při stolování nemusí být jediným zážitkem dobré jídlo i pití, ale i jídelní servis, ze kterého si pokrmy vychutnáváme. Výborné jídlo naservírované na nádherných skleněných talířích…uznejte, to je pastva pro oči.

 

Dnes jsou velmi oblíbené tzv. otevřené kuchyně se spoustou polic a vzdušných skříněk. Jedině tak může krása skla vyniknout i ve chvíli, kdy nádobí zrovna nepoužíváme.

 

Inspirujte se novou kolekcí francouzského skla, zavřete oči a představte si krásně přichystaný stůl. Může to být nedělní oběd s rodinou či nějaká slavnostnější příležitost jako je oslava narozenin či večeře o Vánocích.

 

 Katalog La Rochére France k nahlédnutí zde:

 

sklenice na víno

 

 

sklenička sklenice sklenice na vodu sklenka

 

 

Luxusní skleničky na vodu nebo džus v barvě ametyst, čiré sklo a antracit.

Jídelní talíře o průměru 26cm a dezertní talíře o průměru 21cm.

 

jídelní talíře

 

talířejídelní talíř

 

 

Kolekce je doplněna o poháry na víno s motivem královské koruny či zámeckého znaku.

 

skleničkasklenicesklenicesklenice na vodu

 

Kompletní sortiment naleznete na našem e-shopu v samostatné kategorii La Rochére France – sklářství zde:

https://www.novaline.cz/index.php?page=5&pages=331&seo=la-roch-re-france-sklarstvi

 

Celý článek věnovaný právě této kolekci z francouzské dílny naleznete zde: https://blog.novaline.cz/17-2-2014

 

 sklenice

 

 

Dopřejte si pár nových kousků do Vaší kuchyně, uvařte něco dobrého a pozvěte celou rodinu a přátele na večeři! Třeba hned zítra.

 

 

Za společnost NOVAline, s.r.o.

 

Vám přeji krásné babí léto!

 

Filová Michaela

NOVAline banner
Tagy: