Komody a nábytek

Kategorie: NOVAline,

NOVAline banner

Komody

 

Komody a nábytek NOVAline jsou vyráběny z JILMU.

Celá kolekce ve venkovském stylu je vyráběna s bílou patinou.  V kolekci naleznete poličky, botníky, věšákové stěny, jídelní stoly, komody, ale i stylové lavice s úložným prostorem.

 

Nevíte, jak JILM vypadá? Nevadí, zde naleznete charakteristiku tohoto stromu…

 

jilm bonsai jilm list jilm

Wikipedie – popis:

 

Kmen jilmů je kryt zpravidla tmavou, rozpraskanou borkou. Pupeny jilmů bývají špičaté, kryté větším počtem šupin. Listy jilmů jsou střídavé, drsné porostlé štětinami, jednoduché, jednou nebo dvakrát hlouběji rýhované, se zpeřenou žilnatinou. Listy jsou proměnlivé co do tvaru i barvy podle místa, kde na rostlině vyrůstají a podle stupně jejich vývoje. Podle listu však snadno jilm odlišíte od ostatních rostlin. Jejich listy jsou obvykle s asymetrickými základy (list je asymetrický). Čepel na straně orientované k vrcholu větve je větší a delší. Tento znak je tak typický, že jilm tak snadno rozeznáte od jiných druhů opadavých dřevin. Listy vhodné k určování dřeviny je vhodné odebírat ze spodní části koruny stromu, nebo keře.

 

Jilmy jsou oboupohlavné, jsou opylovány větrem (větrosnubné). Barevné, téměř nápadné dlouze stopkaté květy jsou staženy do vrcholíku. Květ s zelenými,nafialovělými obrvenými okvětními lístky, které jsou srostlé nese nápadně fialové prašníky a dvě blizny. Květy jsou opylovány větrem, nebo i hmyzem. Kvetou před olistěním. Plody, okrouhlé křídlaté nažky, jsou roznášeny větrem. zdroj

 

 

komody

nábytek

 

komody

nábytek

 

komody

nábytek NOVAline

 

nábytek

jídelní stůl

 

nábytek

věšáková stěna

 

knihovna

nábytek

 

nábytek

home decor

 

nábytek

nábytek a dekorace

 

 

NOVAline banner
Tagy: