Krejčovská panna – stylový bytový doplněk s praktickým využitím

NOVAline banner

Krejčovská panna není jen nepostradatelným vybavením každé švadlenky a krejčové, může být i nápaditým bytovým doplňkem, který má i své praktické využití. Potěší slečny, ale i dámy, v jejichž pokojích, ložnicích a šatnách jistě najdou využití.

Na rozdíl od panny klasické, která je nejčastěji potažena bavlněným plátnem v režném provedení, mají ty v naší nabídce na sobě textilní materiály, které doslova vyzařují luxusní atmosféru. Využít je však můžete samozřejmě i při šití oděvů. Jsou dokonce i výškově nastavitelné. Kdo však šicím strojem, jehlou a nití nevládne, může takovouto krejčovskou pannu používat pouze jako dekoraci nebo stejně jako klasického němého sluhu, na odkládání šperků, klobouků i oblečení.

Níže jsme pro vás připravili představení krejčovských panen, které máme v nabídce. Nechte se inspirovat různými materiály a barevným provedením. A vyberte si takovou, která u vás doma zazáří.

Samet a bílá

Pokud hledáte kousek, který dokáže vnést do místnosti punc luxusu, jistě neprohloupíte u kolekce krejčovských panen, které jsou potaženy sametem. Jeho jemný a matný lesk opravdu vyniká, a co teprve když se jej dotknete! Velmi hebký materiál, přímo svádí ruku každého, kdo kolem takové krejčovské panny projde. Navíc v kombinaci s bíle natřeným dřevěným stojanem, který je ozdobně soustružený, soustruženou záslepkou krku ve stejné barvě a se švy zakrytými zdobným bílým prýmkem, vypadají opravdu krásně.

Vybírat můžete hned ze čtyř barev, z nichž tři jsou se zlatým, či stříbrným potiskem odkvetlých pampelišek nebo motýlků. Právě tyto krejčovské panny lze využít při šití oděvů. Jsou dokonce i výškově nastavitelné.

krejčovská panna sametová
Tmavě šedá krejčovská panna zaujme na první pohled stříbrným potiskem odkvetlé pampelišky, do které právě fouknul vítr. Punc elegance jí propůjčuje samet, kterým je potažena, ve spojení s bíle natřenými, dřevěnými prvky.
krejčovská panna s potiskem
Další sametový kousek má potisk ještě výraznější. Na smaragdovém podkladu, vynikají zlatí motýlci, různých druhů a velikostí.
starorůžová krejčovská panna s potiskem
Barevně romantičtější provedení, kde bílý podstavec a záslepka krku kontrastují se starorůžovým sametem na těle panny, který je nazdoben zlatým potiskem odkvetlé pampelišky.
krejčovská panna
Krejčovská panna v čistě bílém provedení, sází na luxusní vzhled sametu, který doslova láká k doteku.

Koženka a černá

Tmavou variantu, představuje koženková krejčovská panna s černým dřevěným podstavcem a krční záslepkou. Její výrazně kontrastní kombinace barev vynikne všude, kam ji umístíte. Koženka má na sobě tmavou patinu a působí tak dojmem kousku léta využívaného. Stejně jako předchozí krejčovské panny je i tato výškově nastavitelná.

krejčovská panna s černým podstavcem
Výrazná krejčovská panna s černým, soustruženým podstavcem a záslepkou krku, sází na kontrast. Ten je mezi koženkovým tělem s tmavou patinou a temným podstavcem velký. Vše je dotaženo ozdobným černým prýmkem, který kryje všechny švy.

Pouze drát

Posledním typem je netradiční a velmi dekorativní drátěná krejčovská panna, tedy bez textilem potaženého těla. To tvoří ručně splétaná konstrukce z černého drátu, která připomíná krátké šaty s květinovými aplikacemi. Jedinečné provedení bude šperkem každé místnosti a zejména pak dívčího pokojíčku, jehož majitelky budou jistě okouzleny, touto netradiční krejčovskou pannou.

drátěná krejčovská figurína
Originální, drátěná krejčovská figurína se zajímavými detaily kvítků.

Krejčovská panna jako dekorace, stojan na oblečení i pomocník při tvorbě oděvů se neztratí v žádné místnosti. Zútulní dívčí pokojíček, šatnu, předsíň i ložnici. Stačí si jen vybrat to nejvhodnější provedení, které bude odpovídat vašemu vkusu a barevným představám.

Krejčovská panna sametová

NOVAline banner
Tagy: