Podle čeho lapač snů vybírat?

Kategorie: Provence styl,

NOVAline banner

Význam lapače snů umístěného nad postelí.

 

Lapač snů , nebo-li indiánský amulet pro lepší spaní. Podle staré legendy vytvořila první indickou lásku na rad šamana, když nemohla uklidnit své dítě, které plakalo celou noc. Věřila, že ho trápí zlé sny a dokáže mu pomoci.

 

Význam záchranných snů spočívá v zachycení špatných snů v síti, které jsou zničeny denním světlem ráno. Dobré sny sklouznou po pěříčku zpět do duše spícího, proto nejlepším místem pro jejich umístění je blízko postele.

 

Lapač snů

Indiánský lapač snů a jeho význam.

 

 

Indiánský lapač snů

Lapače snů v mnoha provedeních, velikostech zpracováních. NOVAline.cz

 

LAPAČE SNŮ SKLADEM  >>

 

Kamínek:  Kamínek uprostřed síťky znázorňuje “vlastní já” člověka. Je středem, kolem kterého se točí svět.

Kruh:  Kruh lapače snů má 2 významy: představuje svět a vesmír a chrání kamínek (tedy vlastní já člověka). Je to první překážka pro negativní sílu, která se na spáče valí. Kruh (často z vrbových větviček omotaných kůží) má zadržovat negativní vlnění.

Peříčko:  Peříčka jsou přivázána ke kruhu. Zachytávají vesmírnou energii a dopředu je filtrují. Noční můry jsou odraženy pryč a sladké sny jsou přeneseny do síťky. Ta také zachytí veškeré negativní energie, které přece jen přes pírka prošla.

Síť:  Síť s uzlíky je v lapači snů nejdůležitější! Chytá děsivé sny a negativní síly. Indiáni totiž věří, že negativní energie, která se v síti zachytí, nezastaví a nenalezne cestu k půčinku uprostřed (tedy k člověku). Symetrie sítě symbolizuje harmonii, kterou zlí duchové hájí.

 

 

lapač snů význam

Význam lapače snů. Kamínky, peříčka kruh …

 

Indiánský lapač snů

Význam každého prvku na lapači snů. Kamínek, pírko i kruh.

 

 

 

 

 

 

 

 

NOVAline banner
Tagy: