Levandulový sirup
Kategorie: Recepty,
Domácí limonády jsou velmi oblíbené a existuje nespočet možných variant a kombinací různých ingrediencí. Pokaždé tak můžete připravit jiný osvěžující nápoj během pár minut. Mezi nejznámější domácí sirupy patří bezinkový sirup. My dnes bez necháme stranou a zaměříme se na omamně vonící trsy levandule. Ty právě v tomto období rozkvétají a jsou v plné kráse. Levandulový sirup je příjemnou změnou a její chuť si zamilujete.
levandulový sirup výroba
Na výrobu levandulového sirupu budete potřebovat:
2l horké převařené vody
čerstvé květy levandule
4 citróny
20 lístků máty
jedna tyčinku skořice
20dkg kyseliny citrónové
Květy s nakrájeným citrónem, skořicí, mátou a kyselinou zalijeme horkou vodou. Necháme v nádobě 24 hod vyluhovat a poté zcedíme do hrnce. Přidáme 3-4 kg cukru (podle chuti) a zahřejeme tak, aby se cukr rozpustil. Horké plníme do čistým uzavíratelných sklenic. Uchováváme v chladu.
Náš tip:
Pokud necháte část sirupu vařit déle, krásně zhoustne a vznikne lahodný levandulový med.