Levandulový sirup

Kategorie: Recepty,

NOVAline banner

Domácí limonády jsou velmi oblíbené a existuje nespočet možných variant a kombinací různých ingrediencí. Pokaždé tak můžete připravit jiný osvěžující nápoj během pár minut. Mezi nejznámější domácí sirupy patří bezinkový sirup. My dnes bez necháme stranou a zaměříme se na omamně vonící trsy levandule. Ty právě v tomto období rozkvétají a jsou v plné kráse. Levandulový sirup je příjemnou změnou a její chuť si zamilujete.

 

levandulový sirup výroba

 

levandulový sirup

Domácí levandulový sirup je i krásným jedlým dárkem pro vaše blízké. Použijte pěknou sklenici a hrdlo ozdobte malých svazkem levandule a vlastnoručně vyrobený dárek z lásky je na světě.

 

 

Na výrobu levandulového sirupu budete potřebovat:

 

2l horké převařené vody

čerstvé květy levandule

4 citróny

20 lístků máty

jedna tyčinku skořice

20dkg kyseliny citrónové

 

 

Květy s nakrájeným citrónem, skořicí, mátou a kyselinou zalijeme horkou vodou. Necháme v nádobě 24 hod vyluhovat a poté zcedíme do hrnce. Přidáme 3-4 kg cukru (podle chuti) a zahřejeme tak, aby se cukr rozpustil. Horké plníme do čistým uzavíratelných sklenic. Uchováváme v chladu.

 

levandulový sirup

Levandulový sirup

 

 

levandulový sirup

Levandulový sirup přecedíme přes cedník a nejlépe ještě jednou přes utěrku. Dokonale se tak zbavíme i drobných smítek z květů, které v hotovém sirupu nechceme.

 

 

 

levandulový sirup

Přecezenou tekutinu přivedeme k varu a poté ihned plníme do sklenic.

 

 

 

domácí sirupy

Bezinkový nebo levandulový sirup? Po kterém sáhnete dřív? Uvařte si do zásoby oba dva a osvěžte se v horkých dnech výbornou limonádou.

 

 

 

Náš tip:

 

Pokud necháte část sirupu vařit déle, krásně zhoustne a vznikne lahodný levandulový med.

 

 

197x197levandulový sirup

 

 

 

NOVAline banner
Tagy: