Podkroví ve stylu Provence

Kategorie: Provence styl,

NOVAline banner

Bílá barva je symbolem čistoty, jednoduchosti a elegance. Bez bytových doplňků je ale celo-bílý prostor neútulný, chladný, mnohdy neosobní a působí nezabydleně. Krásným příkladem toho, jak jednoduše a vkusně můžete zařídit nadčasový interiér bez pomoci výrazných stěn či tapet, je tento městský byt s prvky venkova. Vzdušný interiér nechává vyniknout krásu netypických šikmých stropů, dřevěných trámů a kvalitního nábytku. Jemné pastelové tóny jsou pouze na doplňcích, které v tomto případě (stejně tak jako v mnoho dalších) hrají hlavní roli. 

 

Pod jednotlivé fotografie jsme umístili odkazy na stylově podobné doplňky, které by se vám při zařizování domova v duchu Provence mohly líbit.

 

 

kuchyně propojená s obývacím pokojem

Kuchyně je od obývací části oddělena poloostrůvkem z kuchyňských skříněk a pomyslnou stěnou z trámů. Spojovací částí je kulatý jídelní stůl, který obě místnosti plynule spojuje.

 

provence osvětlení►

keramická mísa►

 

kuchyně provence

Z druhé strany ostrůvku jsou umístěny barové židle, na kterých můžou děti pozorovat dění v kuchyni nebo se rychle nasnídat. Všimněte si velkého množství otevřených polic a šikovného využití každého prostoru. Mezi pracovní deskou a horními skříňkami je většinou na stěně dostatečný prostor na malé police a háčky, které nabídnou další úložný prostor. Moc se nám líbí, že majitelé vybírají kuchyňské doplňky tak, aby zároveň kuchyni oživili svými barvami a plnili tak i funkci dekorací.

 

polička na kořenky►

dózy na potraviny►

džbánek►

 

ložnice v provence stylu

Ložnice je spojená s velkou knihovnou z polic, které na jedné straně postele slouží zároveň jako noční stolek na odkládaní. Místo klasického čela postele je zde vytvořena zídka s policí. Absenci nočních lamp nahrazují dvě nástěnné lampy a stěnu zdobí nespočet malých rámečků s fotografiemi a plakáty.

 

fotorámečky►

houpací kůň►

závěsná lucerna►

 

dámský kout

Ryze dámský kout … zdobená zrcadla, krejčovská figurína, romantické svícny a květiny.

 

zrcadlo►

svícen►

krejčovská panna►

 

rámečky na fotografie

Rámečky na fotografie jsou nestárnoucí klasikou, která nikdy neomrzí. Stěny díky fotografiím ožijí a budou vám připomínat krásné chvíle a vaše blízké.

 

džbánek►

proutěný koš►

 

květiny v interiéru

Květiny dodávají interiéru šmrnc a špetku přírody. Majitelé záměrně využili stejný druh květin na více místech a celý prostor tak ještě více propojili. Dnes už pořídíte i umělé květiny, které budou vypadat jako živé.

 

povlak na polštář►

etažér►

umělé tulipány►

 

police

Police jsou skvělým řešením úložného prostoru a místem na drobné dekorace.

 

police►

 

Bílá stěna s bílými fotorámečky působí jemně a decentně. Bohatě zdobené rámečky jsou doplněny plakáty v přírodních tónech a černobílými fotografiemi. Stěna tak zůstává v neutrálních tónech a přesto je dominantním prvkem místnosti.

 

fotorámeček►

 

obývací pokoj v provence

Poměrně malý obývací pokoj je vybaven masivními kusy nábytku. Jelikož stěny i vybavení je převážně ve světlých tónech, místnost stále působí vzdušně. Bílá okna s se světlými závěsy v kombinaci s výmalbou vytvářejí optický klam velké stěny.

 

stolní lampa►

držák na ubrousky►

růžová keramika►

skleněný poklop►

 

 

Fotografie čerpány z Weranda.pl

 

197x197

NOVAline banner
Tagy: