Ptačí krmítka, která potěší všechny opeřence na zahradě

NOVAline banner

Ptačí krmítka a pítka

 

Ptačí krmítka nejsou pro ptáčky oporou pouze v zimě. Je pravda, že v zimě můžou zrníčka či lojové koule ptáčkům doslova zachránit život. I na jaře, v létě a na podzim ale neuškodí, když budou mít na vaší zahradě nebo terase místo, kam si mohou zaletět odpočinout.

 

Spousta krmítek má totiž i další funkce. Mnoho z nich můžete obzvlšť přes léto využít jako pítko nebo dokonce koupel pro ptáčky, aby se v horkých letních dnech měli kde zchladit. Některé jsou zase zároveň i budkou nebo přístřeškem, do kterého se mohou schovat v dešti nebo v případě nebezpečí.

 

Pozvěte na zahradu ptáčky všech druhů, a uvidíte, jak vaše zahrada rázem ožije. Podívejte se proto s námi v dnešním článku na ptačí krmítka.

 

 

Ptačí krmítka

 

Ptačí krmítka

 

Keramická ptačí krmítka a pítka

 

Keramická ptačí krmítka mají nespornou výhodu – i přes to, že jsou relativně křehká, vydrží opravdu dost co se týče počasí. Na zahradě jim proto nebude vadit přímé sluneční světlo, ani vydatný déšť. Takové krmítko můžete umístit do trávy nebo na dřevěný či betonový sloupek. Právě tato keramická miska je vhodná pro multifunkční využití. V zimě poslouží jako krmítko, a přes teplejší měsíce jako pítko nebo koupel v tropických teplotách.

 

Vybrat si můžete z třech krásných stylových odstínů bílé, zelené nebo modré barvy.

Krmítko pro ptáky

Pítka můžete vybírat v různých barevných odstínech

 

Keramické pítko pro ptáky

Bílé krmítko rozhodně na zahradě nepřehlédnete!

 

Ptačí krmítka

Zelené krmítko do zahrady krásně zapadne

 

Neuvěřitelně praktickými krmítky jsou také keramické misky s přepážkou uvnitř. Jedna část má na dně drenážní dírku, takže je vhodná na krmení. Díky “odtoku” ze zrní nebo dalšího krmiva po dešti odteče voda, takže nebude plesnivět a vy misku nemusíte tak často vyměňovat. Druhá část slouží jako pítko nebo koupel, ptáčkové tak budou mít vše hezky pohromadě.

 

Ptačí krmítka jsou navíc krásně skladná a dostupná ve všech směrech, vaší zahradě tak určitě bude slušet od každé barvy jedno.

 

 

Krmítko s pítkem

Toto praktické krmítko s pítkem určitě na zahradě oceníte

 

 

Ptačí krmítka

Krmení a pití pro ptáčky mohou výt hezky u sebe

 

 

Krmítko s pítkem

V létě mohou vodu ptáčci využít také na vykoupání

 

 

Ostatní krmítka pro ptáčky

 

Keramická krmítka ale nejsou jedinou volbou, pro kterou se musíte rozhodnout. Ne všem tento materiál vyhovuje. Nemusíte ale zoufat a můžete se s námi podívat, jak jinak ptáčky na zahradě potěšit.

 

Jednou z možností je neuvěřitelně stylové granitové pítko. Díky kvalitnímu materiálu, tedy granitu neboli terrazzu, váží kolem 6 kg, takže s ním nepohne ani zvědavá kočka nebo pejsek na zahradě. Ptáčkové u toho krmítka budou mít opět možnost využít jej i na pití nebo na vykoupání. Bude ale hlavně velice stylovým doplňkem na zahradě.

 

Ptačí krmítka

Granitové krmítko je nejen praktické, ale hlavně stylové!

 

Betonové pítko nebo krmítko je opět ideální na zahradu, terasu, ale i balkón. Přiláká spoustu menších ptáčků, kteří se vám odvděčí radostným zpěvem.

 

Zahradní krmítko

Šedé krmítko / pítko můžete dát i na terasu nebo na balkon

 

Variantou je takes závěsné krmítko. To je opatřeno stříškou, která kryje zrní a další ptačí dobroty před deštěm, takže nezvlhnou. Můžete si pak navíc užít krásný pohled na scény s ptáčky, které se budou u zavěšeného krmítka odehrávat.

 

Závěsné krmítko

Závěsné krmítko bude pro ptáčky snadno přístupné

 

Naprosto nádhernou a stylovou variantou ptačích krmítek jsou krmítka ve stylu skandinávských domečků. Čtyři různě barevné varianty určitě zaujmou každého! Tahle budka je opravdu multifunkční – slouží jako úkryt před deštěm, krmítko na zrní i na zavěšení lojové koule (díky háčku na spodní straně). Navíc je krmítko na noze, takže nabídne ptáčkům snadný přístup ke krmení.

 

Krmítko na noze

Nádherné krmítko na nožce bude ozdobou každé zahrady

 

 

Oblíbenými doplňky v domácnosti i na zahradě jsou ty litinové. A není divu! Díky stylové hnědé patině se rychle stávají nedílnou součástí interiéru i exteriéru a v současnosti najdete v litině téměř vše, na co si vzpomenete – háčky, konzole, klepadla nebo třeba i pítka. Tím je i tohle krásné pítko nebo krmítko z litiny na konzolce – můžete jej tak jednoduše přivrtat na stěnu, třeba venku na dílnu.

Litinové krmítko

Litinové krmítko snadno umístíte na jakoukoliv stěnu

 

Mezi krmítky nesmí samozřejmě chybět ani klasická dřevěná varianta. Ta bohužel ptáčkům nenabízí funkci pítka nebo koupele, zato ale nabízí přístřešek a úkryt před predátory nebo špatným počasím. Díky stříšce je také chráněné krmení uvnitř.

 

Dřevěné krmítko

Díky zakrytí jedné strany bude krmítko i bezpečným útočištěm pro ptáčky

 

A jaké ptáčky ptačími krmítky a pítky vlastně potěšíte? Na českých zahradách nejčastěji narazíte na sýkorky, vrabčáky, kosy, ale i pěnkavy, konipasi nebo třeba brhlíci. Ať už vaše pítko nebo krmítko přiláká jakéhokoliv opeřence, určitě vám budou vděční. Odmění se vám radostným štěbetáním a celkovým oživením vaší milované zahrady.

 

Ptačí krmítka

 

NOVAline banner
Tagy: