Romantická kuchyně

Kategorie: Kuchyně,

NOVAline banner

 

U jídla se společně setkáváme s celou rodinou. Proto je kuchyně a velký jídelní stůl zřejmě nejdůležitějším místem v domě. Ideální místo pro každodenní dlouhé debaty a sdílení historek, nemyslíte?

 

Zařiďte kuchyni v romantickém venkovském duchu a uvidíte, že se Vám v ní bude nejenom krásně vařit, ale i spokojeně žít.

 

Především vhodně zvolené světlé barvy, květinové motivy, keramické hrníčky, konvičky a misky, smaltované nádobí – to vše společně tvoří dokonale romantickou kuchyni. V této kuchyni se budete cítit klidně, spokojeně a útulně. Prostě jako doma!

 

 

45058bc540392fb014cdb1b58b528240

 

 

Jak správně vybírat kuchyňské vybavení a doplňky?

 

1) dřevěná klasika

Ať už jde o kuchyňské skříňky, nebo jídelní stůl či židle, zůstaňte věrni dřevu. Kvalitní dřevěný nábytek, to je prostě nesmrtelná klasika, která neomrzí. Do venkovského stylu bydlení budete stěží hledat lepší materiál, než je právě dřevo. Nezapomeňte ani na košíky a koše z proutí, které se k dřevěnému nábytku skvěle hodí.

 

2) využijte prostor na stěnách

Volné stěny  přímo lákají k využití! Vsaďte na různé otevřené police a věšáky na kuchyňské drobnosti. Získáte tak nový úložný prostor, který kuchyni zabydlí a vše potřebné budete mít hned po ruce.

 

3) v hlavní roli textil

Bytový textil je přesně tím, co dokáže během chvilky proměnit vzhled celého prostoru. Vhodně zvolené záclony, závěsy, ale i dokonalý kuchyňský ubrus nebo sedáky na židlích tvoří ono kouzlo útulného domova. Textil Váš domov zahřeje a můžete tak měnit atmosféru interiéru podle Vaší nálady (nebo ročního období).

 

4) vybírejte doplňky, které jsou zároveň krásnou dekorací

Pokud stále nevíte, kde skladovat cibuli, sáhněte po proutěném koši na cibuli, který je praktický a zároveň stylový.

Pokud hledáte velkou mísu na salát, vyberte si místo plastové keramickou. I když v ní  salát zrovna nebude, může sloužit na stole jako krásná mísa na ovoce.

Pokud si nedokážete práci v kuchyni představit bez zástěry a utěrky, pořiďte si takové, které zavěsíte na háček a nebudete se za ně muset stydět (a neustále hledat místo, kam je v kuchyni ukrýt). A tak dále a tak dále.

 

5) nelpěte na dokonalosti

Nemusíte hned pořizovat kompletní novou jídelní soupravu. Stačí když budete nové hrníčky, talíře a nádobí ladit do jednoho stylu. Mnohdy pak výsledný efekt na prostřeném stole vynikne lépe, než když je stejné jako vejce vejci. Klidně si proto udělejte radost novým kouskem, který krásně zapadne do Vaší sbírky na poličce.

NOVAline banner
Tagy: