Dekorace s motivem slunečnice

Kategorie: Dekorace do chalupy,

NOVAline banner

Slunečnice

Znáte nějakou typičtější letní květinu, než je slunečnice? Vždyť ta má slunce i ve svém názvu a tak, jak se zpívá ve známé písničce, otáčí svou velkou hlavu za slunečním jasem.

 

Slunečnice mají svůj domov v Americe. Dávní Inkové si představovali svého boha slunce právě jako slunečnici. Až v 16. století se v souvislosti se zámořskými objevy  dostávají slunečnice do Evropy.  Brzy zde zdomácněly a získaly si svou oblibu zejména díky pozitivní barvě a impozantnímu vzrůstu. Stonek slunečnice může dorůst až do tří metrů.

 

V současné době se setkáváme i s jinými druhy slunečnic. I v miniaturních zahrádkách si krásu slunečnic můžeme dopřát, protože jsou nabízeny i drobnější odrůdy této květiny.

 

Žlutá barva přináší pocit tepla, navozuje v nás optimistickou náladu. Rozveseluje a prý pomáhá v navazování kontaktů.  Možná proto je žlutá slunečnice tak oblíbeným vzorem na různých předmětech, jež běžně v domácnostech používáme.

 

Slušet bude prostírání, jež nám zpříjemní ranní vstávání,  hrnečkům, ale třeba i nástěnným hodinám, vyjímat se bude i ve vhodně zvolené vázičce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOVAline banner
Tagy: