“Stojan na dřevo: Funkční doplněk pro interiér i exteriér”

Topení v krbu nebo v kamnech s výměníkem je stále aktuálnější téma. Ke každému topení ale potřebujeme dřevo někam uložit. Stylové stojany na dřevo ke krbu nebo i venkovní držáky, si můžete vyrobit, nebo pořídit již hotové přesně podle rozměru, který vám prostor umožňuje.

https://www.novaline.cz/vyhledat/stojan%20na%20dřevo

V tomto článku bychom se zaměřili na další problém, kterým je nedostatek prostoru pro skladování dřeva. Popsali bychom, jak stojan na dřevo může sloužit nejen jako praktické úložiště, ale také jako stylový doplněk nábytku. Zohlednili bychom zde i výhodu prodejce, který nabízí širokou škálu stojanů na dřevo vyrobených z různých materiálů, jako je litina, kov nebo silný neštípaný ratan.



Zahradní lavice s úložným prostorem

Zahradní lavice s úložným prostorem určená pro vnitřní i venkovní umístění.   Kovové zahradní lavice, nebo dřevěné zahradní lavice? Jaký typ vybrat a podle čeho se rozhodnout?
      

Zahradní lavice z jasanového dřeva s lakem na povrchu. Odolá i vnějším vlivům v letním počasí. Na zimu je ale potřeba zahradní lavici zazimovat a umístit na suché místo, aby nedošlo ke zbytečnému poškození vlivem deformace dřeva.  Je potřeba mít na paměti uskladnění polštářů a ochranu bytového textilu umístěného v odkládacím prostoru.



Krbová kamna

Krbová kamna s výměníkem, kachlová kamna, krbová kamna na chalupu, nebo využít stávající krbovou vložku umístěnou před několika lety a napojit ji na vzduchotechniku?

Nejsnazším řešením pro vytápění i vzdálených místností je napojení stávající krbové vložky na vzduchotechniku. Při výběru pečlivě vybírejte použité izolace a materiály, aby nebylo topení nakonec noční můrou ve chvíli, kdy začne kondenzovat voda na neodborně zvoleném potrubí vzduchotechniky. Zde doporučujeme poradit se s odborníkem, např. v prodejně, kde izolované potrubí pořídíte.



Aromalampa – nejen provoněný domov, ale i pomoc při splínu, či nemoci

Podzim je tu a s ním i sychravé počasí a zkracování dnů. Delší čas trávíme ve svých domovech, a tak samozřejmě chceme, aby byl co nejútulnější. Pochmurnější počasí a nízké teploty, však řadě z nás náladu zrovna nezlepší. Aromaterapie, prostřednictvím aromalampy, tak může být skvělým způsobem, jak toho dosáhnout.

Aromaterapie pracuje s blahodárnými účinky éterických olejů z vybraných rostlin a to prostřednictvím jejich odpařování, pomocí ohně kalíšku v aromalampě, či během masáží, oleji k tomu určenými. Tyto éterické oleje dokáží porazit nejen špatnou náladu, ale i navodit relaxační atmosféru a dokonce nám pomohou v boji s nejrůznějšími nemocemi.

Správně zvolená aromalampa, tak může být nejen pomocníkem v dosažení lepší nálady a zdraví, ale i stylovým bytovým doplňkem, který vynikne nejen ve vašem obývacím pokoji.



Petrolejové lampy jako stylové doplňky

Petrolejové lampy

V dobách před zavedením plynového či elektrického osvětlení byly petrolejové lampy užitečnými pomocníky v mnoha domácnostech. Takové doby už jsou sice dávno pryč, ale proč si třeba na chalupě nedopřát takovou romantiku i nyní?

V místech na samotách, kde není zavedená elektřina, je petrolejová lampa skvělým společníkem – oproti svíčce vydává mnohem intenzivnější světlo a proto tak dobře uvidíte i na čtení nebo deskové hry. Máte tedy chalupu na samotě u lesa nebo jezdíte na letní tábor daleko od civilizace? Petrolejové lampy jsou pro vás ideální volbou!



Podzimní dekorace

Podzimní dekorace a jak je vyrobit

 

Podzim se neodvratně blíží a s ním přichází i pestrobarevné podzimní dekorace. Nenechte se ale oklamat! Nemusíte za ně utrácet tisíce, snadno je s malou pomocí vytvoříte sami!

 

Nejvíce materiálu i inspirace samozřejmě najdeme v přírodě okolo sebe. Základem pro nádhernou podzimní dekoraci se může stát pár koupených vřesů, větvičky ze zahrady, proutí, kaštany, ořechy, uschlé bobule, kůra, mech nebo oblíbené dýně.

 

Dekoraci můžete nechat čistě přírodní, nebo ji doplnit drobné koupené dekorativní předměty jako jsou světýlka nebo závěsné dekorace. V tomto článku si představíme várku inspirace na kreativní podzimní tvoření.