Šperkovnice

Kategorie: Retro dekorace,

NOVAline banner

Šperkovnice

 

Touha krášlit se je stará jako lidstvo samo. Již v dobách pravěku vyráběli naši předkové nejenom zbraně, aby se uživili, nejenom šaty, aby se zahřáli, ale také nejrůznější řetízky, naušnice a další šperky, aby se okrášlili.

 

Později se začaly objevovat šperky z drahých materiálů, zlata, stříbra, zdobené kameny velké hodnoty. Takové šperky vyžadovaly zvláštní zacházení, ale také ochranu před nenechavými choutkami zlodějů. A na světě se objevily šperkovnice.

 

Šperkovnice přestavovaly luxusní zboží, které si mohli dopřát ti nejbohatší. První se vyráběly z vzácných dřev a samozřejmě byly uzamykatelné. Později začaly přibývat i další materiály, kůže a její imitace, látky apod. Šperkovnice musela splňovat několik požadavků, tedy být krásná, bezpečná a také přehledná a praktická, kvalitní šperkovnice je vyložená měkkou látkou, aby se šperky nepoškodily.

 

Pokud  i vy toužíte po šperkovnici, jistě si z naší nabídky vyberete. Nabízejí se v různých tvarech, provedeních a velikostech, tak aby se hodily ke každému interiéru a každé majitelce. I malé slečny si přijdou na své a své dětské poklady si mohou začít uschovávat v šperkovnici   s milými dětskými motivy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOVAline banner
Tagy: