Jak připevnit domovní číslo na fasádu?

Kategorie: NOVAline, Retro dekorace,

Domovní čísla jsou lehká a nepotřebují speciální kotvící materiál. Jednotlivá domovní čísla mají cca 100g. Důležitější je ale správně vyměřit rozchod čísel, aby byla souměrně rozmístěna.

Doporučujeme domovní čísla na fasádu připevňovat ve dvou lidech, aby Vám z odstupem kolega poradil umístění čísel na fasádě.

Pak již stačí vodováhou naznačit pomyslný spodní okraj čísel, která budou na fasádě umístěná.



Háčky a věšáky – v detailech je krása

I když se jim příliš pozornosti většinou nedává, jsou háčky a věšáky nejrůznějších velikostí a tvarů, součástí prakticky každé domácnosti. Na oděvy, na ručníky, na utěrky, na šperky, na klíče, na kuchyňské i zahradní náčiní. Nalezneme je v mnoha místnostech našich domovů, stejně tak jako i v dílnách a zahradních přístřešcích. Pomáhají nám, abychom měli vše potřebné po ruce a úhledně uklizené.

Samozřejmě svoji úlohu splní i velmi jednoduchý háček nebo věšák. V zajímavě provedeném kousku však získáme jedinečný a praktický doplněk interiéru i exteriéru. V detailech je totiž krása a i takový malý prvek  dokáže dodat šmrnc jedna dvě.



Nové kovové modely aut a motorek z našeho e-shopu

Kovové modely

 

Kovové modely jsou už stálící naší NOVAline nabídky. Má to mnoho důvodů – modely jsou totiž nejen perfektními dárky pro přátele nebo příbuzné, udělají radost hlavně jako dárek “od sebe pro sebe”. Dokáží se velmi snadno stát stylovou dekorací do všech typů interiérů a některé z nich mají dokonce i další využití.

 

Na začátku roku jsme naskladnili nádherné nové kousky, například maják, policejní auto nebo londýnský autobus, které vám v dnešním článku představíme.

 



Poštovní schránky – praktické ozdoby zádveří

Poštovní schránky

 

I přes to, že se doba posunula závratným tempem dopředu a spousta korespondence už probíhá pouze online, stále se najde pár situací, kdy dopis dostaneme na papíře. A co teprve krásné pohledy od přátel z dovolené! Proto jsou poštovní schránky opravdu důležité.

 

Bydlíte – li v bytě, nemáte bohužel příležitost sami si poštovní schránku vybrat. Pokud však bydlíte v rodinném domě, s výběrem schránky si můžete dát načas a prozkoumat všechny možnosti, které jsou vám nabízeny. Poštovní schránky už totiž nejsou jen obyčejné plechové skříňky na dopisy. Můžou být naopak krásnou dekorací do zádveří! Pojďme se na některé vaše možnosti podívat.

 



Petrolejové lampy jako stylové doplňky

Petrolejové lampy

V dobách před zavedením plynového či elektrického osvětlení byly petrolejové lampy užitečnými pomocníky v mnoha domácnostech. Takové doby už jsou sice dávno pryč, ale proč si třeba na chalupě nedopřát takovou romantiku i nyní?

V místech na samotách, kde není zavedená elektřina, je petrolejová lampa skvělým společníkem – oproti svíčce vydává mnohem intenzivnější světlo a proto tak dobře uvidíte i na čtení nebo deskové hry. Máte tedy chalupu na samotě u lesa nebo jezdíte na letní tábor daleko od civilizace? Petrolejové lampy jsou pro vás ideální volbou!



Věšák na klíče

Věšáky na klíče

 

Každý z nás nosí při ruce klíče všude s sebou už od dětství. Někomu stačí dva, někdo nosí celý svazek. Komu z nás se ale nestalo, že by nevěděl, kde klíče má, nebo hůř, že je ztratil? Asi nikomu – každý takovou zkušenost máme. A nikdo se ráno při odchodu do práce či do obchodu nechce zdržovat hledáním klíčů po bytě. Možná vám chybí věšák na klíče.

 

Věšák na klíče je ideálním dekorativním předmětem do předsíně. A nemusí to být jen 4 obyčejné háčky připevněné ke stěně. V naší nabídce najdete spoustu typů věšáků na klíče od dřevěných k litinovým, s různými motivy nebo ornamenty.

 

Díky více háčkům na věšácích na klíče může mít ten svůj každý člen domácnosti a uvidíte, že vaše ranní odchody z domu budou mnohem rychlejší!