Typy výpustí dřezů – to se Vám bude hodit

Kategorie: Kuchyně,

NOVAline banner

Když se rozhodnete pořídit si do své kuchyně nový dřez, nepřemýšlejte jenom o tom, jakou bude mít velikost nebo tvar, či z jakého materiálu bude Váš nový dřez vyrobený. Opomíjet nelze ani jednu důležitou informaci, která se týká výpustí dřezů. Mnoho lidí ani neví, že se mohou lišit a že podle jejich označení jasně a přesně poznáte, o jaké provedení se jedná.

 

 

Dva hlavní druhy

Pokud si nyní říkáte, že výběr bude mnohem komplikovanější, než jste si sami mysleli, tak vás musíme pochopitelně uklidnit. Rozhodně k tomu nedojde, jelikož současné kuchyňské dřezy mohou mít jenom dvě provedení svých výpustí. U obou je třeba zvážit jejich vlastnosti a přednosti a zvolit tu, která vám bude více vyhovovat. Dobré je poznamenat si i jejich konkrétní rozlišení, které je spojeno s označením 3 ½ a 1 ½ nebo též 6/4.

 

 

1 ½

Jak jsme již zmínili výše, pro toto označení se může používat také značka 6/4. Jedná se o výpusť o velikosti 60 milimetrů. Jde o kuchyňský dřez, který má jenom klasický odtok do sifonu. Jedná se o obyčejné a standardní provedení, které měl vlastně každý dřez, které jste používali v minulosti. Pokud bylo nutné vodu v dřezu udržet, tak se k tomu použil gumový špunt. Po uvolnění voda standardně odtekla přímo do sifonu – často bohužel včetně větších nečistot.

 

 

3 ½

Tuto variantu rozhodně můžeme označit jako jednu, která je podstatně modernější a najdete ji u těch dřezů, které jsou originální jak svým materiálem, tak i designem. Jde o moderní trend, který zaujme i tím, že má sítkový odpad. To znamená, že jeho součástí je i praktické sítko, které eliminuje to, aby se velký kusy jídla dostaly do sifonu a ten ucpávaly. Další předností dřezu je to, že není potřeba špunt. Stačí na sítko zatlačit a rázem dojde k tomu, že se výpusť uzavře. Stejným pohybem ji následně i otevřete a voda může odtéci do sifonu.

 

NOVAline banner
Tagy: