Vánoční pečení

Kategorie: Vánoce,

NOVAline banner

Vánoční pečení

Některé chvíle nám v paměti zůstanou na celý život. Těžko někdy zapomeneme na náš vstup do školy, nebo pocity po složení maturitní zkoušky. I po mnoha letech se rozněžníme při vzpomínkách na narození dětí. Ale i některé zdánlivě obyčejné události všedních dní si ve své paměti chráníme. Patří k nim například příprava na Vánoce.

Naši předkové předvánoční období nazvali slovem advent, což znamená příchod. Pro celé středověké, ale i pozdější generace bylo narození Ježíše významnou událostí, na niž se patřičně připravovaly.

 

 

My už většinou vnímáme Vánoce jako období dárků, stromečku, setkávání se s rodinou a přáteli, dobrým jídlem a kvalitním pitím. A také se na tuto část zimy patřičně připravujeme. Jednou ze součástí podobných příprav je pečení vánočního cukroví.

 

 

Myslím, že  i ti nejzarytější „masožravci“ či osoby posedlé štíhlou linií  vnímají atmosféru vánočního pečení a nenechají si ji ujít. To vůbec není stejné, jako když se rozmýšlíme, na jaké bábovce si pochutnáme v nedělním odpoledni.

Každým rokem si říkám, že upeču jen to nejnutnější a nebudu experimentovat a utrácet. A každým rokem neodolám a přikoupím nové formičky a zásobím se novými časopisy se zaručenými tipy a recepty.

 

 

A když to vypukne, vánoční pečení si náležitě vychutnám. Ve skříni vyhledám starou zástěru po babičce, kterou si oblékám skutečně jen v tento čas. Pouštím si vánoční písničky a určitě nesmí chybět světýlko zapálené svíčky. A jestli se mi cukroví nepovede úplně podle mých představ, není vlastně vůbec důležité. Sní se rozhodně i tak.

 

 

 

Přeji vám, ať se vám letošní vánoční pečení vydaří. A pokud máte nějaký báječný recept na báječné vánoční cukroví, podělte se s námi! Dobrých receptů není nikdy dost, souhlasíte?

NOVAline banner
Tagy: