Těsto na perníčky

Máme tu skvělý recept na Těsto na perníčky! Připravit ho je opravdu snadné. Stačí smíchat 400 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, lžičku jedlé sody a 2 lžičky perníkového koření. Potom přidáme 2 větší



Zvon pro čerta

Zvon pro čerta je snadno přenosný a není těžký. Rachocení řetězem je obtížné, ale díky snadno přenosnému zvonu, jehož zvuk dodá nezapomenutelné kouzlo této atmosféře Ještě než přichází ke vchodovým dveřím anděl s Mikulášem a čertem, pracuje představivost dětí i dospělých na plné obrátky …



Tipy na vánoční dárky – milé maličkosti i praktičtí pomocníci

Čas, který nám zbývá do Štědrého dne, se nezadržitelně krátí. Většinu dárků už jistě máme pořízených, či vyrobených, ale snad nikomu se občas nevyhne nakupování na poslední chvíli. Pokud je to letos právě váš případ, nabízíme vám pomocnou ruku v podobě tohoto článku. Je totiž napsán na míru právě pro ty z vás, kteří zrovna po něčem pátrají a potřebovali by trošku inspirace.



Andělé – něžná výzdoba nejen v čase vánočním

A máme tu prosinec se vším všudy. Z nebe padají vločky, mráz kreslí na okna a doba adventní pomalu všechny naladí na vánoční čas. Užíváme si pohodu s našimi nejbližšími, nejen doma v teple, ale i při výpravách do okouzlující zimní přírody. Doma však často trávíme více času, a tak se řada z nás věnuje jeho výzdobě. Možností, čím si svůj domov vyzdobit a zútulnit v předvánočním čase je celá řada. Od jednoduchého chvojí, přes věnce, svícny, svíčky, tematické ubrusy a obaly polštářků, až k nejrůznějším postavám symbolizujícím vánoční čas.

Právě jedné z tradičních vánočních postav je věnován tento článek. Je jí anděl. Tento oblíbený námět se zejména v čase Vánoc objevuje ve výzdobách mnoha rodin. A nejen to, najdou se mezi námi i tací, co andílky z nejrůznějších materiálů a mnoha velikostí dokonce sbírají.



Svícny a andělské zvonění – prozařte adventní čas okouzlujícím světlem svíček

Advent je tu! A s ním se k nám blíží nejkrásnější svátky roku, na které se těší děti i dospělí. Čas pohody a klidu, strávený ve společnosti osob nám nejbližším, prodchnutý slavnostní atmosférou, tradicemi, mnoha dobrotami, radostí z obdarování i darů, teplem domova a okouzlující krásou padajících sněhových vloček.  

Naše domovy zdobíme a připravujeme na nadcházející Vánoce. Chceme je mít nejen uklizené, ale zejména útulné a zvoucí k odpočinku a nasávání atmosféry této kouzelné doby. Plamínky svíček, zasazených v krásném svícnu, nám s tím velmi pomohou. Rozjasní dlouhé zimní noci svým mihotavým světlem a zahřejí na těle i duši.



Lucerna – okouzlující osvětlení, které prozáří nejen dlouhé zimní večery

Kategorie: Lucerna, Osvětlení, Vánoce,

Zima okouzluje svou křehkou krásou jinovatky, sněhových vloček a abstraktních obrazů, které maluje na okna. Na procházky v křupajícím sněhu, bruslení na rybníce, či sjíždění kopce na saních, máme bohužel kratší čas, protože k zimě zkrátka patří dřívější západ slunce. Je to však příležitost, abychom trávili více času se svými nejbližšími a užívali si nejen vzájemnou společnost, ale i teplo domova plnými doušky.

Příjemnou atmosféru snadno navodíme díky světlu svíček. Pohled na mihotavé tance plamínků zahřeje na duši a zahrne hřejivou atmosférou celou místnost, kde svíčku zapálíme. Pro větší bezpečnost je dobré svíčku dát do svícnu, či lucerny, kde nebude hrozit její náhodné převrhnutí a s tím spojená další nebezpečí. V případě, že se rozhodnete lucernu umístit ven, bude plamen svíčky v bezpečí samozřejmě i před větrem.