Vánoční stromeček

Kategorie: Vánoční dekorace,

NOVAline banner

Vánoční stromeček

Rozzářená dětská očka, která s úžasem hledí na tu krásu. V hlavě se honí spousta otázek –

jak to sem ten Ježíšek přinesl, když jsou zavřená okna. A to se mu baňky po cestě nerozbily?…

 

 

 

Vánoční stromeček máme my v České republice spojeny s Vánocemi silným poutem. Nejraději máme samozřejmě ty přírodní. Dánské jedle. Kanadské borovice. Stromky z našich luhů a hájů. Výběr je přepestrý a stromečky se nabízejí na každém rohu. Škarohlídi říkají, že je stromečků škoda, přinesou radost na několik dní a potom je bez milosti odhodíme. Ale i tady existuje pomoc. Zoologické zahrady prý stromečky sbírají a ony pak poslouží podruhé.

 

 

 

A jak si letos stromeček ozdobíme? Nabídka vánočních ozdob je široká jako několikaproudá dálnice. Je libo mít ozdoby tón v tónu? Nebo se zaměříme na staročeskou klasiku z šustí a slámy? Žádný problém, vybere si určitě každý. Ale každý z nás má jistě pečlivě uschované ozdoby s příběhem. Tuto baňku jsme si pořídili jako první. Tato mi připomíná dětství. Touhle jsme ozdobili stromeček našemu prvorozenému. Já s láskou opatruji již trošku oprýskané vánoční ozdoby po babičce, ještě ty klasické foukané a ne nerozbitné, jež skáčou jako pingpongové míčky.

 

 

 

Ono je to vlastně jedno, jestli svíčky nebo elektrická světýlka, jestli stromeček načančaný nebo skromnější. Hlavně ať je nám u něj pěkně.

NOVAline banner
Tagy: