Těsto na perníčky

Máme tu skvělý recept na Těsto na perníčky! Připravit ho je opravdu snadné. Stačí smíchat 400 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, lžičku jedlé sody a 2 lžičky perníkového koření. Potom přidáme 2 větší



Zvon pro čerta

Zvon pro čerta je snadno přenosný a není těžký. Rachocení řetězem je obtížné, ale díky snadno přenosnému zvonu, jehož zvuk dodá nezapomenutelné kouzlo této atmosféře Ještě než přichází ke vchodovým dveřím anděl s Mikulášem a čertem, pracuje představivost dětí i dospělých na plné obrátky …



Andělé – něžná výzdoba nejen v čase vánočním

A máme tu prosinec se vším všudy. Z nebe padají vločky, mráz kreslí na okna a doba adventní pomalu všechny naladí na vánoční čas. Užíváme si pohodu s našimi nejbližšími, nejen doma v teple, ale i při výpravách do okouzlující zimní přírody. Doma však často trávíme více času, a tak se řada z nás věnuje jeho výzdobě. Možností, čím si svůj domov vyzdobit a zútulnit v předvánočním čase je celá řada. Od jednoduchého chvojí, přes věnce, svícny, svíčky, tematické ubrusy a obaly polštářků, až k nejrůznějším postavám symbolizujícím vánoční čas.

Právě jedné z tradičních vánočních postav je věnován tento článek. Je jí anděl. Tento oblíbený námět se zejména v čase Vánoc objevuje ve výzdobách mnoha rodin. A nejen to, najdou se mezi námi i tací, co andílky z nejrůznějších materiálů a mnoha velikostí dokonce sbírají.



Vánoční dekorace do bytu pro ještě krásnější svátky

Vánoční dekorace

 

Vánoční dekorace do bytu nám pomáhají nasávat vánoční atmosféru ještě dlouho před tím, než 24. prosince večer usedneme ke slavnostnímu stolu. Výzdoba je důležitou součástí těchto nejkrásnějších svátků v roce, a proto nabízí mnoho příležitostí, jak si s ní vyhrát.

 

Vánoční výzdobu můžete přivést k dokonalosti jak venku, tak vevnitř. Venku dělají největší parádu samozřejmě světýlka všeho druhu společně s dalšími světelnými dekoracemi. Přes zimu venku jen tak nějaké dekorace nevydrží – kovové a dřevěné raději schovávejte na zimu dovnitř. Na mrazivé měsíce zvolte raději přírodní výzdobu jako věnce či různá aranžmá v květináčích nebo betonové sošky, které jsou mrazuvzdorné.

 

V bytě či uvnitř domu pak s vánoční výzdobou můžete upustit uzdu fantazii. A jaké dekorace zvolit? Na to se můžete podívat v následujícím článku.

 



Adventní věnec a jak si jej doma vyrobit

Adventní věnec

 

Adventní věnec je krásnou a důležitou tradicí spojenou s Vánoci. Čtyři svíčky na něm symbolizují čtyři adventní neděle, tedy měsíc před tím nejkrásnějším svátkem v roce. Už při zapálení první svíčky mnoho z nás cítí nadšení a mnohdy to také znamená, že už se na vánoční výzdobu a koledy můžeme těšit opravdu všude – na ulici, v obchodech i v restauracích.

 

Adventní svícny nebo věnce ale nemusí být pouze symbolem. Naopak se často stanou dominantou vánočního stolu nebo krásnou vánoční dekorací do bytu. Je proto dobré dát si na jejich výrobě záležet. A věřte nám, že si u této kreativní činnosti náramně odpočinete! Připravili jsme si pro vás článek s tipy jak a čím si adventní věnec nazdobit.

 



Vánoční ozdoby na stromeček

Vánoční ozdoby

 

Letošní rok se nese ve znamení velkých změn a neočekávaných událostí. Jednu nám ale nemůže vzít nikdo – Vánoce. Ať už bude adventní čas probíhat jakkoliv, Štědrý den a večer strávený doma s nejbližšími bude jistě tak kouzelný, možná ještě kouzelnější, jako minulý rok. Stojí tedy za to připravovat se na tuto radostnou událost s předstihem. A co udělá Vánoce hezčí než malé detaily jako výzdoba domu, cukroví nebo vánoční ozdoby.

 

Každá rodina má jistě své tradiční způsoby, jak si vánoční stromeček nazdobit. Někdo volí tradiční české vánoční ozdoby, například háčkované nebo slaměné. Někdo zase dává přednost barevným baňkám a světelným řetězům. Tak či tak je stromeček jedním z hlavních symbolů Vánoc a mělo by mu to slušet! Pojďte se s námi dnes podívat na různé tipy vánočních ozdob.