Venkovní hodiny na fasádu

NOVAline banner

Venkovní hodiny do pergoly mohou být umístěné i v sychravých podzimních dnech ve venkovnim prostředí. Vzdušná vlhkost ve venkovním prostředí jim nevadí.   K nevratnému poškození by mohlo dojít při umístění na slunou stranu fasády, která není chráněna před přímým deštěm.  Sklíčko venkovních hodin je chráněno proti vniknutí vody do ciferníku a strojek venkovních hodin je krytý silikonovým těsněním,

 

Venkovní hodiny

Venkovní hodiny

 

ale nadměrné množství např. po dešti, které zůstává i na zadní straně hodin, způsobí při svitu sluníčka rychlé odpařování, které může vniknout do prostoru ciferníku, kde může způsobit zvlnění tapety ciferníku a zapříčinit oxidaci mosazných částí venkovních hodin, jako ručičky hodin a teploměru.

 

venkovní hodiny s římskými číslicemi

venkovní hodiny do pergoly

 

Při doporučeném umístění pod přístřeškem a na místě, kzeré není osvícené přímým slunečním svitem, vám budou dlouhá léta přinášet radost.  Hodinové strojky tohoto typu hodin jsou stálé s dlouhou životností.  Ze zadní stravy venkovních hodin jdśou kryté těsnícím víčkem, díky kterému do nich nevniká zbytečný prach a vlhkost.

 

venkovní hodiny s vlhkoměrem a teploměrem

venkovní hodiny s teploměrem

 

Venkovní hodiny do pergoly pořídíte i v provedení s římskými číslicemi.  Tento typ venkovních hodin o průměru 38cm máme v provedení stříbrné nerezové barvy a odstínu tmavé hnědé.

 

venkovní hodiny a krytý strojek

venkovní hodiny s vlhkoměrem a teploměrem

 

Výhodou venkovních hodin je i ukazatel venkovní teploty a vzdušné vlhkosti, který máte neustále k dispozici. I z tohoto důvodu se nedoporučuje venkovní hodiny umísťovat na slunné místo, kde by byly informace o venkovní teplotě a vzdušné vlhkosti venkovního prostředí zkreslené.

 

venkovní hodiny

kalibrace venkovních hodin s teploměrem a vlhkoměrem

 

Na zadní části venkovních hodin jsou kalibrační otvory pro seřízení. Jak seřídit a jak pečovat o venkovní hodiny se dočtete na našem webu.

 

nástěnné hodiny

Nástěnné hodiny novaline

NOVAline banner
Tagy: