Nástěnné hodiny s tichým chodem

Váš dotaz:

Dobrý den, mají tyto dětské hodiny – Kód: E3317 – tichý chod? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, paní Kuklová,
tento typ hodin má standardní strojek s plastovými kolečky na jednu tužkovou baterii.

Není zde použitý strojek s mosaznými kolečky, ale tvrzeného plastu. Při přiložení ucha ke strojku samozřejmě jejich chod uslyšíte. Rezonanci při chodu jakéhokoliv strojku hodin, lze zmírnit umístěním kousku ustřižené houbičky na nádobí, mezi skobičku a háček pro zavěšení hodin. Rezonance ze strojku se tak nepřenáší do zdi.



Oboustranné hodiny

Podle čeho správně vybrat oboustranné hodiny? Co ovlivňuje jejich životnost? A mohou být umístěny i na dešti?

Vodě odolné oboustranné hodiny nádražní hodiny s teploměrem dek4146. Nevadí jim ani déšť. Sklo ciferníku a teploměru chrání před deštěm a prachem silikonové těsnění. Můžete je tak umístit i na přímý déšť např. na trám vstupu pod zahradní pergolu.


Ostatní oboustranné hodiny nemají utěsněný ciferník a natekla by do nich během deště voda. Dobře se ale zase odpaří a tak se sklo nikdy neorosí. Nejsou tedy pro umístění na dešti vhodné. Ze zkušenosti od zákazníků ale víme,



Hodiny se zvuky zvířat a jejich nastavení

Hodiny se zvířecími zvuky

 

Co by nemělo chybět v žádné domácnosti? Přece hodiny! Nejen že ukazují čas, plní i dekorativní funkci, která je stejně důležitá. A hodiny se zvuky zvířat budou opravdovou ozdobou každé místnosti. Jsou skladné, velké tak akorát a navíc vás každou hodinu potěší zamňoukáním, zaštěkáním nebo jiným roztomilým zvukem.

 

Pokud již tyto hodiny doma máte, ale nevíte si rady s jejich nastavením, pak je dnešní článek právě pro vás. Ukážeme si jak nastavit hodiny tak, aby zůstaly funkční všechny jejich části a hodiny vám vydržely dělat radost dlouhé roky.

 



Nástěnné hodiny do bytu i ven

Nástěnné hodiny

V dávných dobách se lidé museli spoléhat na určování času pouze podle slunce a měsíce. My už naštěstí nemusíme (i když sluneční hodiny jsou úžasnou dekorací na zahradu), a můžeme vsadit na přesnější hodiny digitální nebo ručičkové. Hodiny ale nejsou pouze ukazately času. V dnešní době můžou být úžasnou bytovou i zahradní dekorací.

 

Nástěnné hodiny můžete pořídit dřevěné, kovové, se sklem, s kyvadlem, se zvuky… Zkrátka téměř v jakékoliv variantě a velikosti. Hodiny se skvěle hodí hlavně do společných prostor jako je obývací pokoj, chodba nebo kuchyně. Ne vždy u sebe máme mobilní telefon či náramkové hodinky, a proto se hodí mít hodiny stále na očích.

 

V dnešním článku si představíme nástěnné hodiny jak do interiéru, tak venkovní, které můžete umístit na fasádu nebo do altánku.

 



Venkovní hodiny na fasádu

Venkovní hodiny do pergoly mohou být umístěné i v sychravých podzimních dnech ve venkovnim prostředí. Vzdušná vlhkost ve venkovním prostředí jim nevadí.   K nevratnému poškození by mohlo dojít při umístění na slunou stranu fasády, která není chráněna před přímým deštěm.  Sklíčko venkovních hodin je chráněno proti vniknutí vody do ciferníku a strojek venkovních hodin je krytý silikonovým těsněním,



Jak sestavit sluneční hodiny

Sluneční hodiny a jejich sestavení

 

Sluneční hodiny známe asi především z krásných fasád starších nebo z filmů o vynálezcích. Už ale dávno nejsou jen nedostupným luxusním výdobytkem, právě naopak! Sluneční hodiny můžeme mít na zahradě či fasádě všichni. A jsou opravdu nádherným doplňkem, který je zároveň velice praktický.

 

I přes to, že nejsou tak přesné, jako digitální či strojkové hodiny, přibližný čas (některé až na 15 minut) spolehlivě ukazují. Jak je jistě jasné z jejich názvu, sluneční hodiny využívají otáčení Země kolem své osy a tím tedy směr slunečních paprsků, které v odlišné časy vrhají odlišné stíny předmětů. Každé takové hodiny mají ukazatel, který tento princip využívá – vrhá stín na čísleník.

 

Existují tři základní tipy slunečních hodin, které si v dnešním článku představíme.