Balkónový nábytek na balkón, terasu či zahradu

NOVAline banner

Balkónový nábytek

 

Blíží se léto a s ním i chvíle strávené venku. Přes víkendu má člověk vyžití dost – můžeme jet na výlet nebo na procházku, ale co ve všední den? Mezi prací a povinostmi doma není moc času nazbyt. Proto je třeba vytvořit si na zahradě, terase nebo balkóně tak příjemné prostředí, abychom si užili volné chvíle každý den. Balkónový nábytek, který se hodí do všech venkovních prostor u domu, je proto perfektní volbou!

 

V dnešním článku si ukážeme, jaké možnosti vám balkónový nábytek nabízí a jak o něj pečovat. Vězte ale, že pokud máte u bytu jen malý balkónek, určitě jej oceníte!

 

 

Balkónový nábytek

 

Nábytek na balkón můžete zvolit v dřevěné nebo kovové podobě. Pro snazší údržbu ale jistě spíše oceníte ten kovový. Lehce se totiž omývá vlhkým hadříkem a navíc je jednoduše složitelný. Proto až udeří zima, snadno jej schováte do sklepa nebo komory.

 

Balkónový nábytek

Krásný vintage nábytek oceníte nejen z praktického hlediska

 

A kdy balkónový nábytek nejlépe využijete? Jakmile vysvitnou první paprsky sluníčka po dlouhé zimě, můžete svoje oblíbené kovové židle a stůl připravit na další sezónu. Obzvlášť pokud je máte na balkóně – představte si odpolední kávu venku na slunci, i když je ještě pouhých 5 stupňů!

 

Kovový zahradní nábytek

Na sedáku a ploše stolu objevíte jemný ozdobný motiv

 

Hlavně v dnešní náročné době venkovní nábytek oceníte nejen na chvíle volna a čaj o páté. Balkónový nábytek vám umožní vzít si práci z home office ven a pracovat tak na čerstvém vzduchu. Změna prostředí je, co se týče produktivity, ohromně důležitá a proto uvidíte, jak tuto možnost oceníte. Máte-li tedy balkón nebo třeba pergolu na zahradě, zkuste si z tohoto místa ve všední dny udělat svoji privátní kancelář.

 

Zahradní nábytek

Balkónový stůl skýtá využití jak ve volném čase, tak na práci

 

Chcete-li si tento svůj koutek absolutní pohody ještě trošku zkrášlit, pak rozhodně doporučujeme pořídit k němu i drobné dekorační prvky. Pro pohodlnější sezení rozhodně přijdou vhod podsedáky na židle. Můžete si vybrat vaši oblíbenou barvu a vzor, a vydržíte tak venku sedět i celé hodiny. Stůl zase ožije, pokud jej doplníte o hezkou vázu a umělé květiny či umělé tulipány, které vám vydrží i roky. Navíc neutrpí újmu ani venku.

 

Balkónová židle

Posezení na židli si můžete zpříjemnit pohodlným podsedákem nebo polštářkem

 

Jak už zaznělo o pár řádků nahoře – kovový nábytek skýtá spoustu výhod, mezi které patří právě jeho skladovatelnost. Pokud máte k dispozici přenosné venkovní topidlo, pak si můžete kávičku venku dopřát prakticky kdykoliv. Jestli ne, je lepší, když kruté mrazy přečká váš nábytek v suchu. Ale nebojte, rozhodně nezabere spoustu místa. Stačí jej složit do velice skladného “balíčku”, který se s přehledem vejde do sklepa, komory nebo kůlny.

 

Balkónový nábytek

Nábytek složíte během pár vteřin

 

A co po večerech, pokud na balkóně nemáte světlo? Stačí, když k nábytkovému setu seženete doma nebo v obchodě lucerničku nebo oprášíte petrolejku z půdy. Atmosféru, které tím docílíte, si budete chtít zopakovat každý večer!

 

Skládací židle

V komoře či sklepě zabere balkónový set jen minimum místa

 

Nábytek na balkón či zahradu je důležitou součástí každé domácnosti, která tuto možnost má. Zpříjemní vám volný čas strávený venku u domu a můžete si tak mnohem lépe dopřát klidnou chvilku pro sebe, s hrnkem vaší oblíbené kávy, čaje nebo skleničkou limonády.

 

Balkónový nábytek

NOVAline banner
Tagy: