Chalupářské dekorace

NOVAline banner

Chalupářská dekorace

 

Chalupářstvím jsme se již na našich stránkách zabývali. A protože  jaro je v plném proudu a čekají nás příjemné letní měsíce, téma se zdá být stále aktuálnější. Vždyť chatu či chalupu má mnohý z nás a po dlouhé zimě, kdy tyto příbytky bývají zazimované a my spíše hlídáme, aby se nestaly terčem zlodějů a jiných nepříjemných hostů, přichází doba, kdy  naše městské domovy měníme za ty venkovské.

 

Po příjezdu na dlouho osiřelou chalupu nás určitě čeká spousta práce. Třeba nás navštívili nezvaní zvířecí škůdci a my  s nimi musíme bojovat.  Zašlé nátěry volají po  opravě, tu něco odpadlo, tam něco oprýskalo.

 

 

 

Ale chalupa má  přece sloužit jako místo, kam jezdíme odpočívat a načerpat nové síly!  Fyzická práce  v rozumných dávkách nám rozhodně neublíží, ale měli bychom ji proložit  příjemnou a nutnou relaxací.

 

Naštěstí už je snad dávno pryč doba, kdy jsme na chalupách hromadili harampádí, které se nám nehodilo jinde a bylo nám líto vyhodit ho. Dnes se většinou snažíme, aby chalupa byla oázou, kde vše společně ladí a doplňuje se.

 

 

Jaké nové chalupářské dekorace si dopřejeme, bude záležet na našem založení. Hospodyňky se určitě zaměří nejvíce na kuchyňské doplňky, kterých existuje nepřeberné množství. Retro mlýnky, konvičky a plechové nádoby, kořenky a  skleničky a určitě vás napadá mnohé další.

 

Když se něco dobrého uvaří, není nic lepšího než si v pěkném prostředí pochutnat. Svou pozornost tedy zaměříme na ubrusy, jež  by měly ladit se závěsy a dalšími textiliemi.Na chalupách se odjakživa krásně vyjímají kostičkované látky, ale můžeme si vybrat např. i romantický květinový dekor. Textilní výbavu doplníme pěkným prostíráním.

 

 

Zahradnice si určitě pořídí vhodné stojany na květiny a k nim třeba  novou konvičku na zalévání.  Aktuální teplotu nám ukáže  venkovní teploměr, který nemusí  být strohý a  nezajímavý, ale  může  přijmout zajímavou podobu a originální tvar.

 

 

Domácí kutilové také nepřijdou zkrátka. Z nabídky chalupářských dekorací by je mohly zaujmout různé stojany, praktické věšáky na klíče či originální zvony používané místo klasických zvonků.

 

 

Ať už jste kutil, zahradnice či hospodyňka, přejeme vám šťastnou ruku při volbě těch nejkrásnějších doplňků vaší chalupy.

NOVAline banner
Tagy: