Fenomén chalupářství se vrací

NOVAline banner

O nás Češích se říká ledacos. Prý máme holubičí povahu. Slýcháme, že co Čech, to muzikant. A také prý jsme národ chatařů a chalupářů. S posledním tvrzením rádi souhlasíme. Zatímco např. severské národy milují brouzdání Evropou s více či méně vybavenými karavany, my Středoevropané raději kotvíme na stejném místě, které se neustále snažíme zvelebovat.

 

V dobách naštěstí už minulých chalupářství a chataření představovalo jednu z mála možností, kde mohl být člověk svobodný a kreativní.

 

A čím může být chalupa a pobyt v ní zajímavý pro dnešního člověka moderní přetechnizované doby? Snad právě tím , že nabízí opak toho, co žijeme většinu dní. Dní, které jsou mnohdy šedivě stejné, plynoucí po přesně naplánovaných hodinách a minutách.

 

Na chalupě se vracíme zpět k tomu, jak žily generace před námi. Fyzická námaha, která je často s chalupou spojená, nás naplní uspokojením. S pýchou sledujeme, co jsme vytvořili vlastníma rukama. Dovedeme strávit den bez obvyklých společníků, televizoru či obrazovky počítače. A také se snažíme svou venkovskou oázu opečovávat a zkrášlovat.

 

 

Tytam jsou časy, kdy lidé stěhovali do chat a chalup nepotřebný nábytek, jenž už dosloužil v bytech či domácnostech. Dnes už se staré příbytky nehyzdí nezničitelným umakartem, praktickým linoleem a plastovými ozdobami. Ctíme materiály, které jsou prastaré jak lidstvo samo a dokážeme je ocenit.

 

Stále víc a víc propadáme kouzlu předmětů s patinou stáří. Zdánlivé maličkosti pak dokáží vytvořit z naší chalupy útulný prostor, do nějž se všichni domácí, ale i jejich hosté rádi vracejí.

 

Kategorie:

 

 

www.chaluparske-dekorace.cz

www.dekorace-do-chalupy.cz

www.dekorace-na-chalupu.cz

www.na-chalupu.cz

 

Chalupářské dekorace

Chalupářské dekorace mohou změnit váš víkendový domov k nepoznání. Omrzely vás obyčejné věci, kterými se obklopujeme běžně? Nechcete již mít v chalupě skladiště z toho, co se doma již nehodí nebo nepoužívá? Zatoužili jste po dekoracích s patinou času?

 

Chalupářské dekorace mají být přesně takové – jako by omakané časem a historií. Pak dovedou vyprávět svůj příběh, pokud mu tedy chceme naslouchat. Venkovská atmosféra může vykouknout kdekoli – třeba na vás čeká v hrníčku s obrázkem levandule, třeba je pro vás pravé smaltované a možná i trošku potlučeně vypadající nádobí. A třeba si myslíte, že správná chalupářská dekorace vypadá ještě úplně jinak. Nic vám nebrání, abyste se zasnili, zavřeli oči a představovali si svou chalupu v hávu těch správných dekorací.

 

 

www.dekorace-na-zahradu.cz

www.dekorace-zahradni.cz

 

Zahradní dekorace
Nabízejí nepřeberné množství praktických kousků, jako jsou krmítka, konvičky, závěsné květináče, venkovní teploměry a jmenovat bychom mohli ještě dlouho a dlouho. Díky nim bude vaše posezení v zahradě bez chybičky.

 

Dekorace se zahradní tematikou jsou stále oblíbenější. Ocení je nejen zahradníci tělem i duší. Tyto dekorace jsou pravým balzámem i pro ty, kteří po náročném pracovním dni potřebují „dobít baterky“ v příjemném a milém prostředí.

 

Dekorace na zahradu se nemusíte bát použít i jinde než právě na zahradě. Máte jen malou terasu nebo balkónek? Nevadí, i sem se dekorace určené na zahradu hodí.Dekorace na zahradu vybíráme podle velikosti místa, které chceme novými předměty oživit. Zahradu, které nedohlédneme konec, můžeme vybavit i prostorově náročnějšími kousky.

 

A když nemáme místa nazbyt, i tehdy se nám správným výběrem podaří zahradu, dvorek nebo třeba prostor přede dveřmi mít díky pěkným dekoracím pokaždé jiný.

 

 

www.modely-kovove.cz

www.retro-modely.cz

 

Retro modely v nás spolehlivě dovedou vyvolat snivou a sentimentální náladu. Ale také nás zaujmou precizností, s jakou jsou vyrobeny, aby spolehlivě vyvolávaly dojem, že jde o opravdové artefakty minulosti.Retro modely myslí na všechny.

 

To své si najdou velcí i malí kluci, kteří určitě zajásají nad modely autíček, letadel a podobných jezdících záležitostí. Nezapomíná se ani na velká a malá děvčata – romantické a načančané kočárky, panenky, medvídci s roztomilým kukučem. Vsaďte se, že neodoláte.

 

 

www.nastenne-hodiny-novaline.cz

www.oboustranne-hodiny.cz

www.hodiny-na.cz

 

Hodiny nejsou jen prostým ukazatelem času. Mnohé z nich dokáží být též nevšedním doplňkem interiéru. Některé hodiny jsou téměř nenápadné a dávají vyniknout jiným kvalitám našeho bydlení. Jiné na sebe dokáží okamžitě upoutat pozornost. Sledujeme je, i když nás zrovna nezajímá, kolik je vlastně hodin.

 

Hodiny mohou být různé – stolní a nástěnné, budíky, hodiny kyvadlové a oboustranné, hodiny, které přečkají i venkovní nepřízeň počasí. Každý z nás má oblíbený jiný typ. Jedno je jisté – málokdo se bez hodin obejde. Budík a hodiny v sebelepším mobilním telefonu běžné bytové hodiny prostě nenahradí.

 

Nástěnné hodiny jsou určené k zavěšení na stěnu. To ostatně vyplývá z jejich názvu. Mohou mít stovky podob a provedení. Vždyť každý z nás je jiný a každému se líbí něco trošičku jiného.

 

Nástěnné hodiny by neměly chybět v místech, kde se pohybujeme nejvíc, kde je máme stále na očích. Pro někoho je takovým prostorem chodba či hala. Někdo musí mít nástěnné hodiny umístěné v obývacím pokoji. Ale většina z nás považuje za srdce domova kuchyni. Proto se také tolik nástěnných hodin vyrábí v provedení, jež je přímo předurčené pro použití v kuchyni.

 

 

www.panenky-porcelanove.cz

 

Panenky porcelánové

Panenky představují jednu z nejoblíbenějších dětských hraček od počátku lidské civilizace. Ale panenky porcelánové, to je poněkud jiná kategorie. Ty jsou určené zejména k sběratelským účelům.

 

Panenky vyrobené z porcelánu nadchnou zejména ženy, a to bez rozdílu věku. Nevinné porcelánové tvářičky, dlouhé vlásky, jemný a líbezný výraz v obličeji nás přímo vyzývají, abychom si je oblíbili. A proč se vlastně bránit? Závislost na kráse porcelánových panenek je naprosto neškodná.

 

www.retro-dekorace.cz

 

Retro dekorace patří k nejžádanějším bytovým dekoracím dneška. Věrné napodobeniny věcí, které obklopovaly generace lidí před námi, vám vykouzlí kouzelnou a uchvacující atmosféru, která je pro retro styl typická.

 

Retro styl zahrnuje nejrůznější doplňky vyrobené převážně z přírodních materiálů. Uvidíte, co vás okouzlí víc – hračky, fotorámečky, nábytek… Nabídka dekorací, z nichž dýchají zašlé časy, je opravdu přepestrá.

 

 

www.retro-kocarky.cz

 

Retro kočárky jsou stále oblíbenější. Nejen jako hračky, i na ulicích můžeme potkávat maminky, které daly přednost poctivému kočárku na vysokých kolech, v němž se miminku daří opravdu jako ve vatičce.

 

Retro kočárky jako dekorace mají stejné přednosti jako opravdový kočárek. Vysoká kola, kanýrky a výšivky, košatina z proutí. V interiéru budou podobné sběratelské kousky nepřehlédnutelné.

 

www.nova-line.cz
www.novaline-darky.cz

www.novaline-dekorace.cz

 

NOVAline banner
Tagy: