Houpací kůň

NOVAline banner

Houpací kůň

 

„Tati, já chci koně!“ Kdo z nás alespoň jednou za život neřekl nebo alespoň neslyšel podobné přání. K jeho vyslovení může být mnoho důvodů. Třeba jsme v televizi zahlédli indiána jménem Vinetou, jak předvádí na koňském hřbetě své odvážné kousky. Mohla nás zaujmout vznešená chůze tohoto ušlechtilého zvířete.

 

Dnes si  může pořídit  živého koně jen málokdo z nás. Některým chybí dostatek prostoru k ustájení a výběhu, který je potřebný. Jiný nemá čas na opatřování potravy a vůbec všechny činnosti, které k péči o čtyřnohého přítele patří.

 

 

A tak si můžeme jako malou náplast pořídit houpacího koníka. Hrály si  s nimi děti odnepaměti, dřevěné koně na kolečkách existovaly už v době starověkého Egypta.  A houpací kůň nadchne své majitele i dnes, v době moderních elektronických vymožeností.

Naši domácnost mohou zdobit i různé podoby koníků jako dekorace. Nejvíce se budou vyjímat na chatách či chalupách, své místo ale najdou v jakémkoli interiéru. Nezaberou tolik místa, ale radost nám, dětem či vnoučatům přinesou určitě.

 

NOVAline banner
Tagy: