Katalytická lampa, která provoní váš domov

NOVAline banner

Katalytická lampa

 

Možná to znáte, zvlášť pokud máte v domě nebo bytě spojenou kuchyni s obývacím pokojem. Pokud vaříte aromatické jídlo nebo smažíte oblíbené řízky, nepříjemný odér se často drží v místnosti opravdu dlouhou dobu, nehledě na otevřená okna ani na odsávání. Jak nad tím ale vyhrát? Rozhodně pomůžou osvěžovače vzduchu všeho druhu!

 

Pod pojmem osvěžovač vzduchu si nejspíš vybavíte vonný stromeček z auta nebo rozprašovač, ale v dnešní době máme spoustu dalších, krásných a voňavých možností. Vedle vonných svíček, aromalamp nebo difuzérů je to třeba i katalytická lampa. Že si nejste jistí, co přesně katalytická lampa je? Nevadí, přesně pro vás je určen náš dnešní článek.

 

 

Katalytická lampa

 

Katalytická lampa

 

Katalytická lampa vypadá na první pohled jako lahvička velice luxusního parfému. Využijete ji tak nejen jako osvěžovač vzduchu, ale také jako stylovou interiérovou dekoraci. Vraťme se ale k její funkci. Flakón lampy je naplněn parfémem, respektive tekutinou na bázi alkoholu a vonným éterickým olejem či esencí. Z flakónu vede do horní části knot. Knot v horní části zapálíte a necháte hořet mezi dvěma až třemi minutami. Poté můžete plamen sfoknout a začít si užívat vůni, která se bude rozlévat po celém pokoji. Tento jev nastane díky oxidaci, která uvnitř začne probíhat. Vůně se začne uvolňovat právě na základě zvýšené teploty.

 

Katalytické lampy

 

Katalytické lampy účinně odstraňují i ty nejnepříjemnější zápachy, jako kouř, odér ze smažení a další. Narozdíl od jiných vonných esencí a osvěžovačů ale zápach nepřekrývají, nýbrž ho pohlcují a neutralizují. Díky tomu, že nehoří po celou dobu používání, uvolňují do vzduchu opravdu jen příjemnou vůni. Jsou tak vhodné i pro citlivější lidi jako alergiky nebo lidi s dýchacími obtížemi. Je ale důležité zvolit vhodnou, nedráždivou náplň.

 

Krásné vůně

 

Keramický difuzér

 

Pokud se vám zdá manipulace s katalytickou lampou příliš obtížná, nemusíte zoufat. Na trhu je spousta dalších možností, jak si byt či dům provonět. Jednou, myslíme že podobně stylovou, variantou je keramický difuzér v podobě rozvinutého květu, který vidíte na obrázcích níže. Nejen, že nádherně vypadá, ale také vám nádherně provoní místnost a udělá radost.

 

A jak funguje? Úplně jednoduše! Do keramické oválné nádoby umístíte vaši oblíbenou vůni (jedna lahvička s vůní Boles d Olor je součástí balíčku), můžete používat například vůně do katalytických lamp. Provázek, který vystupuje z květu zasunete dovnitř a celý květ tak posadíte na nádobku. Keramický květ začne pomocí knotu nasávat aroma ze zásobníku a za malou chvilku tak začne vůně vonět po celé místnosti.

 

Až nebude vůně tak intenzivní jako na začátku, stačí do zásobníku aroma dolít. Dbejte také na údržbu keramického difuzéru a například po vypotřebování vůně jej omyjte a nechte vysušit. Pak jej můžete zase použít znovu.

 

Keramický difuzér

Keramický difuzér se dodává v tomto krásném balení

 

 

Difuzér

Bílý květ bude nejen rozptylovat vůni, ale také dělat parádu

 

 

Katalytická lampa

Knot nasává aroma ze zásobníku a posílá ho dále do květu

 

Vonný difuzér

Na výběr máte i černo-bílou kombinaci

 

Katalytická lampa

Černobílá kombinace bude dominantním prvkem interiéru

 

Vůně do katalytické lampy a difuzérů

 

To, jakou vůni do katalytické lampy zvolíte, je velice důležité rozhodnutí. Měla by to být vůně, která nebude dráždit dýchací cesty a zároveň příjemná natolik, abyste si ji v obývacím pokoji nebo kdekoliv jinde užívali. Jemnými vůněmi jsou například vůně Angels Charms, kterou můžete znát i z parfémů, vonných sáčků do skříně nebo esencí do aromalamp. Je to jemně nasládlá, ale velice příjemná  a krásná vůně, která pohladí jak vaše čichové buňky, tak duši.

 

Další oblíbenou vůní je vůně bavlny nebo čerstvě vypraného prádla, kterou spousta z vás jistě také zná. Jemná vůně, která rozhodně nedráždí, naopak evokuje pohodu a rovnoměrně se rozlévá po celém pokoji. Ani s jednou z těchto vůní rozhodně nešlápnete vedle, navíc se dodávají ve velkém půllitrovém balení, takže vám dlouho vydrží.

Vůně do katalytické lampy

Vůně Angels Charm vás okouzlí na první přičichnutí

 

 

Krásná vůně

Bavlna či svěží prádlo a jejich vůně vás hodí do pohody

 

Pamatujte ale, že žádná katalytická lampa ani difuzér nenahradí účinnost pravidelného větrání. Pouze kombinací obou a pravidelného úklidu docílíte toho, že bude vzduch v domě či bytě ideální pro spokojený a uvolněný život. Osvěžovače vzduchu jsou však úžasnou možností, jak po celém bytě rozptýlit svoji oblíbenou vůni.

 

Katalytická lampa

NOVAline banner
Tagy: